Lyukasóra » Rendezvények

Pörgős a Heted7Suli

A hetedik próba még hátra van, a csapatok a hatodik feladat megoldásán dolgoznak. Két hét múlva kiderül, ki a nyerő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

heted7suli logo
A heted7suli a végéhez közeledik.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 20., 15:35
0 hozzászólás. 

Több mint egy hónapja rajtolt az Udvarhelyi Fiatal Fórum középiskolásoknak szóló vetélkedőjének második kiadása. A több fordulós, érdekes és a diákok fantáziáját, tudását és kreativitását is próbára tevő Heted7Suli versenyre három középiskolából négy csapat nevezett be.

A Tamási Áron Gimnáziumból két „hetes" ( a csapatok létszáma hét, azaz hat diák plusz egy tanár) is verseng a legjobbnak járó babérért. Tőkés Ildikó tanárnő irányítja a GIMIschönt és a Szakács István-Péter tanár vezeti a 7Up-ot.

A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumot az informatika szakos Kovács Mária tanárnő gardírozta GrefiTI, a Benedek Elek Tanítóképzőt pedig, Jakab Mária angoltanárnővel az élen, az Életrevalók képviselik a hét hétig tartó, hétpróbás vetélkedőn.

Hogy a többi udvarhelyi középiskola miért nem jelentkezett a vetélkedőre? Volt, akiknek túl hosszúnak tűnt az, hogy hét héten át egy csapatban dolgozzanak, volt, akiket az tartott vissza, hogy tanár is kell a csapatba – foglalta össze a távol maradók kifogásait Vass Orsolya, az UFF elnöke.

Vass szerint meg lehet érteni ezeket az érveket, de a vetélkedő egyik célja, hogy a diákok nem csak a sulin kívül legyenek „egyek", hanem az iskolában is.

Azt pedig, hogy jó a tanár a háznál, mi sem igazolja jobban, mint az éppen zajló, Régi fénykép, öreg diák című hatodik próba, amelyiken azt a feladatot kapták a csapatok, hogy akár a tablóképek segítségével, kutassanak fel egy véndiákot, faggassák ki arról, milyen volt az ő idejében gimisnek, pedásnak, refisnek lenni. A tanárok természetesen segíthetnek, „súghatnak", ajánlhatnak a csapatuknak egy megfelelő interjúalanyt – mondta Orsolya.

A négy csapat eddig összesen öt próbán bizonyított: készítettek bemutatkozó videót, felpörgették az unalmas szünetet, előhalászták a suli legviccesebb felmérőjét, az iskola névadója fejével is megpróbáltak gondolkodni, sőt,  villámcsődültek is, egy általuk kiötölt témára. A teljesítményt az öttagú zsűri pontozta 1-10-ig. Az aktuális állás szerint a rangsort a GrefiTI vezeti, másodikok a pedás Életrevalók, harmadik a gimis 7UP. Negyedik a GIMIschön, akik a negyedik és ötödik próbán, a Gólyabál szervezése miatt, szó szerint lenullázódtak, de továbbra is versenyben maradtak, nem adták fel.

Az utolsó furfangos feladatot december elsejéig kell teljesítsék a csapatok, a vetélkedő eredményhirdetése pedig december 4-én lesz.

Addig is lehet szurkolni a kedvencünknek, sasolni a próbákat, a pontokat, és az ötletes videókat a Heted7suli honlapján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."