Lyukasóra » Rendezvények

Városi gólyabál 2014: rekordsokk, nem amishok

Teltház előtt indultak utolsó útjukra a középiskolás gólyák. Nyolc pár versengett a királyi címért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

VarosiGolyabal-szervezotanc
Fotók: Mihály Csongor
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2014. november 16., 13:46
0 hozzászólás. 

A szervezők kisfilmjéből már az elején kiderült, hogy olyant akarnak alkotni, amit eddig még senki. Ez teljes mértékben sikerült, igaz, ehhez kellett az átverés is. A meghirdetett amishok téma helyett a Guinness Rekordok mentén szervezték a városi gólyabál idei kiadását a Siculus Ifjúsági Házban.

VarosiGolyabal-golyak

A következő percekben a vetélkedő gólyák kaptak helyet a színpadon, a háttérben pedig a 1st Attempt segítette a Kowalsky meg a Vegára éneklő párokat. Többször elénekelték, hogy „Ki van találva az eleje, a vége", és valóban a szervezők kitettek magukért. Megismerkedtünk a zsűrivel is, akik a nyolc iskola egykori diákjai voltak. Olyan is volt köztük, akinek megvolt az érettségije - ezt a poént a műsorvezető lőtte el.

Mikor minden a helyére került, jöhettek a próbák. Az első a Legbemutatkozó volt, a versenyzők legruhákat viselve mondták el, miért jöttek és kik ők. A pallósok pöttyökben léptek a színpadra, a pedások a leghosszabb sálban. Övben, gyöngyben a gimisek, kalapban a kósosok rímeltek. A Refi a legrövidebb volt, a Bányai a leghippibb, a Preda a legcsillogóbb, a Mező pedig a legművészibb. A műsorvezető sem akart kimaradni a rekordkísérletből, így rá nyakkendőket aggattak a szervezők műsor közben.

VarosiGolyabal-pedassal

Természetesen legekkel folytatták a második felvonásban is, amikor a legnagyobb pukkanást kellett véghez vinniük a gólyáknak. Lufikat kaptak, szám szerint ötöt, amelyekben rágógumi volt. Kétszer pukkantottak, először a lufit kellett szétrobbantani, majd a benne található rágógumit felfújni. Aki azt hiszi, hogy könnyű feladat volt, az téved, a pedás fiú például rosszul lett a fújástól. Szerencsére, nem történt nagy baj, és a szédült versenyzőt rövid szünet után ismét a „pályán" láttuk.

VarosiGolyabal-lufis

A közönség is kivette a részét a játékokból, ebben a reflektor segítségét kérte a műsorvezető. Akit a fény kiválasztott, annak kellett egy pici feladatot végrehajtania. Először például Hubafutamot rendeztek, Huba kifutott és nyert, aztán egy másik szurkolónak a szomszédja bokáját kellett megcsókolnia. Persze, nyeremény fejében.

A harmadik versenyszámra már pityókás hangulatba kerültek a szereplők. Két bottal kellett a pityókákat krumpliszsákba tenniük úgy, hogy a fiúknál az egyik, a lányoknál a másik pálcika volt. A közönségnek továbbra is kijutott a szórakozásból és a nyereményszelvényekből.

VarosiGolyabal-pityoka

Az utolsó megmérettetésen szobabiciklit kaptak a versenyzők és egy fülhallgatót. A párok egyik tagja ülve tekert, és hallgatta a neki szánt zenét, társának pedig azt kellett lerajzolnia, amit énekelt.

A zsűri a feladat után elvonult, és amíg meghozta a döntést, addig tánc következett. A szervezők a nyolc iskola gólyabáljainak tematikáját alapul véve szórakoztatták egy-egy rövid produkcióval a jelenlevőket. Végül a 1st Attempt diákzenekar csapott a húrok közé. Három dal után jöhetett a végeredmény.

VarosiGolyabal-enek

Mielőtt megtudtuk volna, hogy kik lesznek az idei városi gólyabál királyai, azt is elárulták, hogy hány nyakkendő került a műsorvezető nyakára. Tizenegy, és ez is rekord lett.

Értékes nyereményekkel gazdagodtak az első helyen végzők, a szervező UFF egy-egy Samsung tablettel örvendeztette meg a legjobban teljesítő párt.

VarosiGolyabal-gyoztesek

Idén a városi gólyabálon harmadik helyen végeztek a pedások, azaz Kedves Kriszta és Kádár-Lukács Előd, a másodikon a kósosok, Finta Zsanett, Fenyédi Levente. A rekordok gólyabálját pedig Csender Hanna és Farkas István (pirosban) nyerték, ők a Pallót erősítették.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."