Lyukasóra » Rendezvények

Horrorfilmet, tanyasi állatot és szexet hallgathatsz

Így írja le Borgore zenéjét a wikipédia. Udvarhelyi előadók is lesznek, kattints és nézd meg, miért érdemes leugranod a Maros-partra.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

boregore
Borgore, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. július 04., 09:58
0 hozzászólás. 

A fesztivál helyszínének berendezésével, a színpadok felépítésével foglalkoznak a VIBE Fesztivál szervezői a készülődés utolsó száz méterében. Írtunk már róla, hogy az ideérkezők nem csak a koncerten üvölthetik el a hangjukat másnapra, hanem a déli órákat is hasznosan tölthetik, de most nézzünk meg a koncertfelhozatalt.

Ami a fellépőket illeti, nincs ok a panaszra. A főleg magyar és erdélyi palettát olyan nevek egészítik ki, mint a Tarantula című számukról elhíresült Pendulum és az izraeli Asaf Borger, művésznevén Borgore. A nemzetközi zeneipar egyik legismertebb alakja DJ karrierje előtt még egy death metal banda alapítója volt, ezért is vannak heavy metálosabb elektronikus zenéi, amelyet megjelenéseik óta a Borgore-ról elnevezett gorestep stílusba sorolnak.

Ha a lenti Myley Cyrus-szal közösen készített videóból nem lenne nyilvánvaló, hogy mennyire beteg stílust képvisel, akkor leírjuk, hogyan fogalmaz a wikipédia: „Néhány dala horrorfilmekhez, tanyasi állatokhoz és szexhez hasonlíthatóak". Ha migrénes vagy, csak saját felelősségre gyere a bulijába.

Már a fesztivál első napján, csütörtökön fognak örülni a rapzene kedvelői, ugyanis a stílus régi nagy zászlóvivői egymást követően lépnek fel a Sárga Színpadon. Sub Bass Monster fellépését a Hősöké követi.

A Magenta színpad nagydobása csütörtökön az utóbbi években nagyon felkapott Margaret Island lesz. Az akusztikus és folkpopos elemeket keverő alternatív pop együttes 2013-ban alakult, a Cseh Tamás programnak köszönhetően figyeltek fel rájuk, azóta a legnagyobb felfedezettnek járó Fonogram-díjat is elnyerték, és Lábas Viki énekesnő idén a Petőfi Zenei díjat is átvehette az év női előadója kategóriában.

Pénteken hallhatjuk zenélni a fentebb említett izraeli DJ-t, vele egy napon koncertezik a székelyudvarhelyi Palma Hillsakiknek nemrég jelent meg legfrissebb lemezük – vagy a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar. Velük készített interjúnkat itt olvashatjátok el.

A magyarországi zenekarok közül leginkább ezen a napon a 30Y-ra és a Vad Fruttikra érdemes figyelni. A 2000-es évek végén alakult rock együttesek egymás után lépnek fel a Magenta színpadon, és remélem, szokásukhoz híven nagy koncerteket produkálnak Beck Zoli és Likó Marcell frontemberek.

Szombaton szintén erősíti majd a fellépők sorát egy udvarhelyi, Ugly Astronaut a Kompgyárban kever majd, utána Quidbop és Kvark követezik. Mindhármukat ajánlom figyelmetekbe.

A hip-hop kedvelői újra nagyobb teret kapnak ezen a napon, a Magenta színpadon a Fluor Tomival és Diazzal felálló Wellhello koncertezik, és szombaton lép fel az AKPH is. Az AKPH (Akkezdet Phiai) két ceremóniamestere Süveg "Saiid" Márk és Závada "Újonc" Péter nem csak a hip-hopban, hanem a kortárs irodalomban is bontogatja szárnyait, utóbbi verseskötetet is adott ki és mindketten a magyar slam poetry élet jelentős képviselői, Saiid többszörös országos bajnok.

A vasárnapot is megéri kibírni valahogy, mert arra is hagytak a nagynevekből a szervezők. A napi udvarhelyink a Friday Rehab lesz, akik a Sárga színpadot melegítik majd be öt órától. Rajtuk kívül olyan előadók lépnek fel, mint az Anna and the Barbies, Intim Torna Illegál, Soerii és Poolek vagy a Belga.

Lesz Nézését meg a járását és minden más is, ezért ajánljuk figyelmedbe a részletes programot, amit itt tudsz elolvasni.

Ha még mindig nem vagy elég vidám, akkor szólunk, a fesztivál területére vidámparkot és gazdag ételkínálattal rendelkező food-court-ot is ígérnek. A VIBE a Festipay rendszerét alkalmazza, így kártyával lehet majd fizetni a különböző szolgáltatásokért. A helyszínen beszerzett kártyákat készpénzzel vagy bankkártyával is fel lehet tölteni, így megkönnyítve a fizetést.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."