Lyukasóra » Rendezvények

Máris fesztivál, beelőzzük magunkat

Nyugi, még nincs a nyakunkon se a félsziget se egyéb helyi fesztivál, de kitekintünk a határon túlra egy kicsit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Bulizó tömeg a Pannónia Fesztiválon
Robbanj be korán a fesztivászezonba | Fotó: pannoniafesztival.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. május 19., 14:59
0 hozzászólás. 

Szokásainktól eltérően idén korábban belevágunk a fesztiválok sűrűjébe. Még nem a szokásos, egész szezonra kiterjedő előzetessel jelentkezünk, csupán az idén új helyszínen és bővült zenei programokkal előrukkoló, május 24-27 között hatodszorra megrendezendő Pannónia Fesztivált vettük górcső alá. Mi megyünk, gyertek Ti is!

A szezonnyitó fesztivál otthona Isaszeg és Várpalota után Szántód lesz, a Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ több mint 40 hektáros területén, 7 színpadon mintegy 200 fellépő teszi tiszteletét a fesztiválozóknak.

Az új helyszín igazi gyöngyszeme egy 1000 nm-es borospince, ahol a borozás mellett szintén a buliké lesz a főszerep. Gondolj csak bele: a balatoni kánikulából lemenekülhetsz egy bulipince-rendszerbe, s még a fröccsért sem kell kijönnöd.

Természetesen jelen lesz a magyar zenei lajstrom színe-java. S mint mindig, igazi csemegéket is kínálnak külföldről. Tavaly például tiszteletét tette a PaFén az idén 40 éves Twisted Sisters, de a kemény metál, a pörgős ska, az ugrálós rock vagy alternatív zene mellett most sem lesz hiány klasszikus rockzenekarokban, hisz a szintén negyedik ikszhez érkezett Lord évek óta kihagyhatatlan a fellépők közül.

Mi több, hogy még emlékezetesebb legyen a helyszínváltozás, bővült a színpadi paletta is, a megszokott pódiumok mellett idén már lendületes hip-hop élményekben is lehet részünk a Pussy Hip-Hop Nagyszínpad jóvoltából. Itt már az első napi fellépők közt találjuk az Onyx-ot, mint a hardcore rap megalapítóit a kilencvenes évek elején a Run DMC istápolásában, vagy május 25.-én a Kelet-Európában még nem koncertező, ám Szántódra nagyzenekarral érkező Flo Ridat.

De hogy ne csak tengerentúli neveket említsünkk, biztosak lehetünk benne, hogy második nap őrületbe kergeti az ír kocsmahangulatot imádó közönségét a Firkin, akinek frontembere az udvarhelyi Marthy Barna, és kerek egy hónappal ezelőtt léptek fel városunkban. S ha már hazai vizekre eveztünk, a fesztivál első akkordjait a Metallophiliától hallhatjuk majd, akik szintén nemrég adtak emlékezetes koncertet Udvarhelyen.

Aki pedig komolyabban elmélyülne a négy nap fellépőinek névsorában, keresse a fesztivál honlapján a programoknál. A színpadok mellett említést érdemel a JagerBar is, hisz a többi fesztiválokról már ismert népszerű programokkal (karaoke, stand-up comedy BéFé és TéeSz fellépésével, ice-breaking, buli hajnalig) és csinos lányaival csábítja a (Pa)fesztiválozókat.

Megközelítésnek kivételesen nem a kétkerekűt ajánljuk, de ha hajnalban érkezel Budapestre a Népligetbe, onnan három Volánbusz vagy a Déli pályaudvarról négy vonat is indul, amivel leérsz a 16:30-as kezdésig. A jegyárak sem szigetesek: a napijegy 3.900 Ft, viszont a háromnapos bérlet (helyszínen véve is) baráti alapon 5.900, a négynapos pedig 6.900 forint.

Ne a kifogásokat keresd, a fesztiválszezon alapozására itt a kitűnő alkalom. Nem beszélve arról, hogy a vizsgaidőszak előtt fel kell töltődni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."