Szívinfarktust kaphat Năstase

Az öngyilkosságot megkísérelt volt miniszterlenök orvosi és rendőri felügyelet alatt marad. Fennáll a szívinfarktus veszélye - nyilatkozták a politikus orvosai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Adrian Năstase
Szerencséje volt az ex-miniszterelnöknek
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 21., 14:45
0 hozzászólás. 

A szerdán két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt volt miniszterelnök, Adrian Năstase aznap este pisztollyal lőtte nyakon magát, amikor a rendőrök megjelentek a lakásán, és a börtönbe akarták kísérni. A hatóságok most azt is vizsgálják, miért nem vonták vissza a fegyvertartási jogát, miután a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) eljárást indított ellene.

„Még nem volt időm utánanézni, de úgy tűnik, időközben megváltozott a fegyverekre és munícióra vonatkozó törvény, de úgy tűnik, hogy a korrupciós bűncselekmények már nem tartoznak azok közé, amelyek gyanúsítottjaitól a rendőrségnek el kell koboznia a fegyvert" – érvelt ma Daniel Morar, a DNA főügyésze.

Şerban Brădişteanu, Daniela Bartoş és Mircea Beuran orvosok látták el az öngyilkossági kísérletet elkövető, magát nyakán lövő Adrian Năstasét – nyilatkozta a bukaresti PSD elnöke, Ecaterina Andronescu szerda éjjel. A Floreasca kórház igazgatója, Ioan Lascăr szerint a volt miniszterelnök állapotát gyorsan stabilizálták, de mivel a család megtiltotta a további nyilatkozatokat, csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy a politikust csütörtökön operálják, és hogy szerencséje volt.

A lövés után Năstase szobáját átvizsgálták: többek között egy pisztolyt és egy töltényhüvelyt találtak. A Legfelsőbb Bíróság főügyésze, Valentin Şelaru szerint egyetlen lövést adott le a volt miniszterelnök. Orvosi források szerint négy sebet ejtett magán Năstase, a golyó a nyak bal oldalán hatolt be, és jobb felől a deltaizomnál hagyta el a testet.

A plasztikai sebészeti beavatkozást (eltávolították a roncsolódott szöveteket) Şerban Brădişteanu orvos végezte egy egész orvoscsoport kíséretében. A műtét 60 percet tartott, és 11 órakor ért véget. Năstase jól van – jegyezték meg a műtét után. „Adrian Năstasénak szerencséje volt, mert a golyó nem érintett egyetlen életfontosságú szervet sem" – mondta Lascăr doktor. Az orvos hozzátette: a volt kormányfő még 14 napig kórházban marad.

„A volt miniszterlenök orvosi és rendőri felügyelet alatt marad, fennáll a szívinfarktus veszélye" – jegyezte meg az őt műtő Şerban Brădişteanu orvos.

Időközben elfogták Irina Paula Jianut, aki hat év letöltendő börtönbüntetést kapott a Minőség trófeája nevű korrupciós perben, amelyben Năstasét is elítélték. A volt állami felügyelőt nem találták szerdán a lakásán a rendőrség munkatársai, így körözést adtak ki ellene. Csütörtökön egy Bákó megyei ingatlanban tartóztatták le.

manna.ro/mediafax

Az öngyilkosságot megkísérelt volt miniszterlenök orvosi és rendőri felügyelet alatt marad. Fennáll a szívinfarktus veszélye - nyilatkozták a politikus orvosai.

A szerdán két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt volt miniszterelnök, Adrian Năstase aznap este pisztollyal lőtte nyakon magát, amikor a rendőrök megjelentek a lakásán, és a börtönbe akarták kísérni. A hatóságok most azt is vizsgálják,miért nem vonták vissza a fegyvertartási jogát, miután a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) eljárást indított ellene.

„Még nem volt időm utánanézni, de úgy tűnik, időközben megváltozott a fegyverekre és munícióra vonatkozó törvény, de úgy tűnik, hogy a korrupciós bűncselekmények már nem tartoznak azok közé, amelyek gyanúsítottjaitól a rendőrségnek el kell koboznia a fegyvert” – érvelt ma Daniel Morar, a DNA főügyésze.

Şerban Brădişteanu, Daniela Bartoş és Mircea Beuran orvosok látták el az öngyilkossági kísérletet elkövető, magát nyakán lövő Adrian Năstasét – nyilatkozta a bukaresti PSD elnöke, Ecaterina Andronescu szerda éjjel. A Floreasca kórház igazgatója, Ioan Lascăr szerint a volt miniszterelnök állapotát gyorsan stabilizálták, de mivel a család megtiltotta a további nyilatkozatokat, csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy a politikust csütörtökön operálják, és hogy szerencséje volt.

A lövés után Năstase szobáját átvizsgálták: többek között egy pisztolyt és egy töltényhüvelyt találtak. A Legfelsőbb Bíróság főügyésze, Valentin Şelaru szerint egyetlen lövést adott le a volt miniszterelnök. Orvosi források szerint négy sebet ejtett magán Năstase, a golyó a nyak bal oldalán hatolt be, és jobb felől a deltaizomnál hagyta el a testet.

A plasztikai sebészeti beavatkozást (eltávolították a roncsolódott szöveteket) Şerban Brădişteanu orvos végezte egy egész orvoscsoport kíséretében. A műtét 60 percet tartott, és 11 órakor ért véget. Năstase jól van – jegyezték meg a műtét után. „Adrian Năstasénak szerencséje volt, mert a golyó nem érintett egyetlen életfontosságú szervet sem” – mondta Lascăr doktor. Az orvos hozzátette: a volt kormányfő még 14 napig kórházban marad.

„A volt miniszterlenök orvosi és rendőri felügyelet alatt marad, fennáll a szívinfarktus veszélye” – jegyezte meg az őt műtő Şerban Brădişteanu orvos.

Időközben elfogták Irina Paula Jianut, aki hat év letöltendő börtönbüntetést kapott a Minőség trófeája nevű korrupciós perben, amelyben Năstasét is elítélték. A volt állami felügyelőt nem találták szerdán a lakásán a rendőrség munkatársai, így körözést adtak ki ellene. Csütörtökön egy Bákó megyei ingatlanban tartóztatták le.

manna.ro/mediafax




0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."