Péntektől utcára vonulnak a postások

Sztrájkőrségek felállítása mellett döntöttek a Román Postások Szakszervezetének tagjai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Postás
Elégedetlenek a postások
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. augusztus 10., 10:57
0 hozzászólás. 

Augusztus 10-től augusztus 27-ig utcára vonulnak a postások, mert elégedetlenek a Román Posta vezetőségének a cég helyreállításáért tett intézkedéseivel. Az intézkedések között szerepel különböző pótlékok és fizetéskiegészítések megvonása.

Sztrájkőrséget szerveznek a prefektúrák előtt augusztusban a Román Postások Szakszervezetének (SLPR) tagjai – jelentette be Matei Brătianu, a SLPR elnöke, aki hozzátette, hogy ha nem teljesítik a szakszervezetisek kéréseit, akkor szeptemberben utcára vonulnak, és tüntetést szerveznek a fővárosban.

A SLPR szerint a Román Posta bejelentette, hogy ha az alkalmazottak nem fogadják el az intézkedéseket, akkor elbocsátanak 6400 postai munkást, azaz az alkalmazottak 20 százalékát.

Az intézkedések között szerepel a régiségi pótlék eltörlése, az ebédjegyek és a szabadságpénzek csökkentése 50 százalékkal, a posta vidéki átszervezése, két fizetetlen szabadnap bevezetése stb.

Brătianu szerint a tiltakozással elsősorban a túlórák és a 2011-es szabadságpénzek kifizetését szeretnék elérni az alkalmazottak, továbbá hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak télen is a postahivatalokban.

A sztrájkőrségeket augusztus 10-én kezdik Bukarestben a Román Posta székhelye előtt 9 és 11 óra között, majd Iaşi (augusztus 13.), Galac (augusztus 14.), Kolozs (augusztus 17.), Brassó (augusztus 20.), Konstanca (augusztus 23.), Krajova (augusztus 24.) és Temes (augusztus 27.) megyében szervezik meg a tiltakozást.

Tavaly év végén a Román Postának 556,9 millió lej tartozása volt, míg az alkalmazottak számát ebben az időszakban 2500 személlyel csökkentette, így 2011 végén 32 124 személy dolgozott az állami cégnél.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."