Boc Pontáékra keni a gázáremelést

A gázáremelés azt bizonyítja, hogy a kormány cselekvőképtelen az IMF-el történő tárgyalásokon - jelentette ki csütörtökön Emil Boc volt miniszterelnök.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Emil Boc
Emil Boc volt miniszterelnök
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. augusztus 16., 12:28
0 hozzászólás. 

Emil Boc szerint amíg ő állt a kormány élén, megvédte az állampolgárok érdekeit, és nem emelték a gázárat.

A lakossági gázár szeptembertől 5 százalékkal, míg az ipari fogyasztóknak szánt gáz ára 10 százalékkal emelkedik, mert a kiadások növelését nem igazították az év végi árakhoz – jelentette be kedden Erik der Vrijer, a Valutalap Romániával tárgyaló megbízottja.

Arra a kérdésre, hogy mi az oka az emelésnek, Victor Ponta miniszterelnök azt válaszolta, hogy az előző kormány nem emelt, ahogy az a kötelessége lett volna. Ponta szerint a drágítás pusztán tarifa-aktualizálás, és nincs köze a gázár liberalizációjához.

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) június végére jelentett be gázáremelést, ami idén nem módosítja majd a díjszabást.

Az ANRE szerint a lakossági gázár 2013-ban és 2014-ben 10 százalékkal, és 2015-2018 időszakában 12 százalékkal növekedik majd évente. Az ipari fogyasztóknál idén szeptembertől kezdődik a liberalizáció.

Idén tehát az ANRE előrejelzése szerint nem volt betervezett gázár növelés, az első, 8 százalékost 2013. július 1-től, míg a második 2 százalékost októbertől ütemezték volna.

uh.ro/manna.ro0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."