Bukarestben tárgyalt a CIA egyik vezetője

Traian Băsescu államfő hivatalában fogadta hétfőn Avril D. Hainest, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatóhelyettesét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

CIA
CIA
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 12., 12:45
0 hozzászólás. 

A találkozón a térség helyzetéről és a két fél biztonsági szolgálatainak kiváló együttműködéséről volt szó - közölte az elnöki hivatal.

Jövő héten Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke érkezik Bukarestbe, hogy az ukrán válság fejleményeiről tárgyaljon Traian Băsescu államfővel és Victor Ponta miniszterelnökkel - tudta meg hétfőn a Mediafax hírügynökség.

"Már korábban is felmerült egy magas szintű találkozó lehetősége Románia és az Egyesült Államok között, de az ukrán válság felgyorsította ennek megszervezését" - nyilatkozta egy meg nem nevezett bukaresti tisztségviselő a Mediafaxnak. Bident jövő hét végén várják Bukarestbe.

Traian Băsescu államfő hétfőn megerősítette, hogy az amerikai alelnök a közeljövőben Romániába érkezik, de biztonsági okokra hivatkozva Băsescu nem kívánta a látogatás időpontját elárulni.

A Hotnews.ro hírportál úgy tudja: Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter is Romániába látogat, június első harmadában.

A portál szerint a magas rangú amerikai tisztségviselők látogatásai az ukrán válsággal állnak összefüggésben, és az Egyesült Államok szolidaritását hivatottak bizonyítani európai szövetségeseikkel szemben az Oroszország irányából érkező "fokozódó fenyegetés" közepette.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."