200 katonát és 50 rendőrt küldene Románia Afganisztánba

Románia akár kétszáz katonával és ötven rendőrrel vesz részt a NATO afganisztáni missziójában az észak-atlanti szövetség további döntéseinek függvényében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Katonak-roman
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 03., 06:28
0 hozzászólás. 

Szerdán ülésezett Bukarestben a nemzetbiztonsági és védelmi kérdésekkel foglalkozó Legfelső Védelmi Tanács, amelynek elnöke Traian Băsescu államelnök, tagjai között megtalálható a miniszterelnök, helyet foglalnak benne kormánytagok és titkosszolgálati vezetők.

A tanácskozásról kiadott közlemény szerint a kormány legfeljebb kétszáz katonát, valamint ötven rendőrt és csendőrt bocsát a NATO rendelkezésére. A létszámot annak függvényében pontosítják, hogy a szeptember eleji nagy-britanniai NATO-csúcson milyen döntés születik az afganisztáni misszióval kapcsolatban.

A NATO tavaly kezdte meg a felkészülést arra, hogy az idén véget ér eddigi legfontosabb művelete, az ISAF nemzetközi haderő afganisztáni harci küldetése, aminek a helyébe 2015-től új - immár kiképzésre, támogatásra, és tanácsadásra összpontosító, lényegesen kisebb létszámú - afganisztáni misszió lép.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."