Ez a mobilszolgáltató érkezik ősztől

Viszlát Romtelecom, viszlát Cosmote: a két szolgáltatót tényleg átkeresztelik, Romániába is megérkezik a magenta T betű.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Érkezik Romániába a Deutsche Telekom
Nem T-Mobil lesz a megújuló szolgáltató neve
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 21., 10:53
0 hozzászólás. 

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy szeptember elsejétől búcsút inthetünk a Romtelecom és a Cosmote szolgáltatóknak, ám az egészen mostanáig kérdéses volt, hogy pontosan milyen néven is érkezik meg Romániába a Deutsche Telekom.

A több európai országban is jelen levő szolgáltatót legtöbb helyen csak T néven emlegetik, Romániában a Telekom România nevet kapja majd – írja az economica.net. A portál szerint a Cosmote mobilszolgáltató itthon nem a legtöbb országban használatos T-Mobile néven fog futni: a mobilos részleget Telekom România Mobilra keresztelik, míg a Romtelecom, az ország legrégebbi telekommunikációs brandje Telekom România Fix néven köszön majd vissza.

Az így megalakuló egységes Telekom România a legnagyobb itthoni telekommunikációs szolgáltató lesz, hiszen a Romtelecom és a Cosmote 2013-ban együttesen megvalósított 1.07 milliárd eurós árbevétele meghaladja a jelenleg piacvezető Orange 934 millió eurós bevételét.

A klienseik számára sem kell panaszkodnia a most még két külön szolgáltatóként működő Romtelecomnak és Cosmotének, hiszen 2014 első negyedévében 10 840 000 ügyfelük volt, ami közel félmillióval több, mint az Orange 10 394 000 fős bázisa.

Az árbevétel és kliensek száma alapján Romániában a telekommunikációs cégek toplistáját jelenleg az Orange vezeti, őt a Vodafone, a Cosmote és a Romtelecom követi, majd az RCS&RDS és a UPC zárja a sort. A Romtelecom és a Cosmote egy márkanév alá történő összevonása után az újonnan megalakuló Telekom România rögtön az első helyre kerül ebben a rangsorban.

Ilyen jellegű összevonásra egyébként más országban is van példa, Nagy Britanniában például az Orange és a T-Mobile az Everything Everywhere közös brand alatt létezik.

uh.ro/economica.net



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."