Amnesztiát kapnak az anyák és a nyugdíjasok

Elengedik a hibásan kiszámolt nyugdíjakból, illetve gyermeknevelési támogatásból származó, jogosulatlanul felvett pénzösszegek visszafizetését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Parlament-belso-uh
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. augusztus 20., 05:58
0 hozzászólás. 

Erről keddi ülésén fogadott el első olvasatban egy-egy törvénytervezetet a kormány.

A fiskális amnesztia nem vonatkozik azokra, akik hamis igazoló iratokkal szereztek jogosulatlan járandóságot, kizárólag azokról van szó, akik az állami hivatalok tévedése, a törvények félreértelmezése miatt kaptak nekik nem járó mértékű támogatást, vagy nyugdíjat - mutatott rá Rovana Plumb munka- és családügyi miniszter.

A kormány azt követően dolgozott ki törvénytervezetet a jogosulatlan járandóságok elengedéséről, hogy több nyugdíjas öngyilkos lett, miután felszólították őket a jogtalanul kapott összegek visszafizetésére.

A számvevőszék szerint idén több mint 12 ezer olyan kismama kapott gyermeknevelési támogatást, akinek nem járt volna, mivel más jövedelemmel is rendelkezett gyermeknevelési szabadsága alatt. A hatóságok több mint 30 ezer nyugdíjas esetében állapították meg, hogy több pénzt kaptak, mint amennyire jogosultak lettek volna: közülük csaknem tízezren hamis iratokkal jutottak magasabb járandósághoz.

A törvénytervezet szerint azok, akik már visszafizették jogosulatlanul szerzett járandóságokat, nem kapják vissza a pénzt.

A jogosulatlan járandóságokról szóló törvénytervezetekről - a szeptember 17-ig tartó közvita után - a parlamentnek kell döntenie. Victor Ponta miniszterelnök közölte, pártja sürgősségi eljárást javasol a törvényhozásban.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."