Dragnea nem vágta el székely szalagot

Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes a 174/A jelzésű út avatóján csak a trikolórt vágta el, a kék-arany színűt nem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Borboly-dragnea
Az egyetlen szalag, amit elismer, az a piros-sárga-kék
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 12., 12:07
0 hozzászólás. 

Átadták csütörtökön az aszfaltozott útszakaszt Bélbor és Székpatak között, amely a 174A jelzésű Hargita megyei úton Suceava megyébe vezet. Az avatáson a román trikolórt és a kék-arany színű székely szalagot is teljes természetességgel vágta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, viszont Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes csak az egyik szalagnál fogadta el az ollót.

Borboly Csaba felkérését, hogy a székely szalagot is vágja el, azzal érvelve tagadta meg, hogy ő a román kormány képviseletében van jelen, és senkit nem akar megbántani, de az egyetlen szalag, amit elismer, az a piros-sárga-kék.

A Hotnews.ro-nak utólag Liviu Dragnea elmondta: örömmel vett részt a Bélbor irányából, az aszfalt végétől a DN15 országúti eltérőig tartó 5,8 km-es útszakasz felavatásán, mivel az a román állam pénzéből fedezett megvalósítás Románia területén, de a kormány tagjaként csak az ország zászlaját szimbolizáló szalagot vághatja el.

Arra a kérdésre, hogy miért látható mégis székely vagy magyar zászló egyes Hargita és Kovászna megyei épületeken, a miniszterelnök-helyettes válasza: „Nem tudom. Minden megyének van egy prefektusa, akinek elsődleges feladata a törvény tiszteletben tartása és alkalmaztatása, nehogy már nekem kelljen vendégként tanácsokat osztogatnom".

Borboly Csabát nem törte le a visszautasítás, szerinte legközelebb a miniszterelnök-helyettes is el fogja vágni a kék-arany szalagot is, talán el is vágta volna, ha másként történnek a dolgok: „Arról volt szó, hogy Victor Ponta miniszterelnök is itt lesz, és nem hiszem, hogy ő elutasította volna ezt a feladatot, mert ha az embert meghívják valahová, alkalmakodik a helyi szokásokhoz, nálunk pedig ez a szokás."

Hozzátette: nem is ez lesz az utolsó alkalom, amikor két szalagot kell átvágni egy avatóünnepségen, ez pedig a normalitás útjára lépésnek a jele is, a helyiek természetesnek is vették, hiszen együtt élnek az útszakasz mentén magyarok és románok, együtt kell dolgozniuk a térség fejlesztésén.

A szeptember 11-i átadáson részt vett Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke mellett Barti Tihamér, az intézmény alelnöke, Petres Sándor prefektus és Andrei Jean-Adrian alprefektus, és Mircea Dușa védelmi miniszter is elfogadta a meghívást. Ilie Trif polgármester megköszönte a támogatást az elöljáróknak, mondván, a helyi lakosság rég várt arra a pillanatra, hogy a településről végig aszfaltúton tehesse meg a távot az országútig, illetve a legközelebbi településig, hiszen 13 évig tartott, amíg a teljes szakaszra aszfaltréteg került.

uh.ro/maszol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."