Vizitdíj a háziorvosoknál

Csak egy bizonyos összeg kifizetése esetén vizsgálja a háziorvos az előre be nem jelentkezett betegeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

csaladorvos
csaladorvos
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 19., 15:59
2 hozzászólás. 


Doina Mihăilă, a Családorvosi Patronátusok Országos Föderációjának elnöke elmondta, április 1-től minden családorvos köteles lesz előzetes programálás alapján vizsgálni betegeit. A rendelő azon „kliensei”, akik soron kívüli kivizsgálást óhajtanak, egy, a családorvos által megszabott összeget kell fizessenek a konzultációért. Mihăilă hozzátette, egy kivizsgálás minimális ideje is megszabásra kerül, így jövő hónaptól minden egyes családorvosi rendelésnek legkevesebb 15 percig kell tartania.

csaladorvos

Ezen felül a doktorok kötelezően ki kell függesszék minden szolgáltatásuk árjegyzékét is. „Én 10 lejt kérek azoktól a páciensektől akik programálás nélkül érkeznek, és kivizsgálást avagy konzultációt kérnek. Minden orvos maga szabhatja majd meg ezt az összeget” – mondta Mihăilă. Az új vizitdíj fizetésének kötelezettsége alól néhány kivétel is lesz, mint például a sürgősségi esetek, és az összes, olyan településen található rendelő, ahol technikai okokból nem megoldható az előzetes időpont-egyeztetés.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lezlix
2010-03-20 16:50:26
Hogy van ez?
És akkor nem kell e.ü.-i hozzájárulást fizetnem? Mert ha igen akkor ez mire jó, nem helyes,hogy ismét az adófizető kell duplán kifizessen egy szolgáltatást amit Én személy szerint évek óta igénybe sem vettem, de a családorvosok kapják a fejpenzt. :evil: Románia kész rőhej!!
avatar
zsutii
2010-04-13 18:24:33
Es akkor mi tortenik ha az illeto orvos barmilyen szolgaltatasert idaig is penzt kert el...(hazi orvos)akkor most a duplaja lesz? vagy idaig amit kapott azt zsebre tette? mivel tudomasom szerint mas csaladorvosok rendelesi idoben nem kernek penzt a vizsgalatert ( fejfajasra...gyogyszer -nezzen ki az ablakon fronthatas miatt faj a feje...es esetleges min 10percert kellett fizetni...)Peldat vehetne Romania mas orszagokrol...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."