Őrizetbe vették a DIICOT vezetőjét

Hivatali visszaélés gyanújával 24 órára őrizetbe vették csütörtök este a Szervezett-bűnözés és Terrorizmus Ellenes Ügyészég (DIICOT) vezetőjét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

AlinaBica
Alina Bica
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. november 21., 07:29
0 hozzászólás. 

Alina Bica ellen bűnvádi eljárás indult, és felfüggesztették hivatalából.

A Legfelső Bírói Tanács (CSM) csak a gyanúsított házi őrizetbe vételéhez adta hozzájárulását, így Románia egyik legmagasabb beosztású főügyésze nem került fogdába. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) Alina Bica előzetes letartóztatását kéri a bíróságtól. Erről pénteken születik döntés.

A főügyészt és további két személyt azzal gyanúsítanak, hogy az Országos Tulajdon-visszaszolgáltatási Ügynökség keretében működő Központi Kárpótlási Bizottság tagjaiként 2011-ben hatalmas, túlbecsült összegű kárpótlást hagytak jóvá egy bukaresti ingatlan tulajdonosának, és ezzel közel 62 millió eurós kárt okoztak az államnak.

Az ügyészség közleménye szerint a testület tagjai tudatosan szemet hunytak a csalás fölött, és a telek reális értékének több mint háromszorosát, közel 90 millió eurós kárpótlást ítéltek meg. A DNA nem tér ki arra, hogy Alina Bicát és társait megvesztegette-e a tulajdonos.

Alina Bicát 2013 májusában nevezte ki az államfő a DIICOT élére Victor Ponta kormányfő javaslatára, aki akkor ideiglenesen az igazságügyi miniszteri tisztséget is betöltötte. Személye legutóbb akkor foglalkoztatta a sajtót, amikor Párizsban készült fényképek jelentek meg róla egy blogon, amelyeken Elena Udrea, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) jelenlegi elnöke társaságában látható.

uh.ro/maszol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."