Ponta családjánál is kutatott a DNA

A miniszterelnökhöz közeli személyek kerültek a korrupcióellenes ügyészek látókörébe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

VictorPonta-usl
Ponta
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 17., 15:21
0 hozzászólás. 

Victor Ponta miniszterelnökhöz közel álló személyek, beleértve egy rokonát is, kerültek a korrupcióellenes ügyészség látókörébe egy korrupciógyanús, európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos ügyben.

A vádhatóság kedden reggel több cég székházát vizsgálta át, és bevitték kihallgatásra a miniszterelnök sógorát, Iulian Herțanut, valamint a kormányfőhöz közel álló Sebastian Ghiță üzletembert és képviselőt, akiknél egy európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos ügyben vizsgálódnak.

A Mediafax hírügynökség szerint a Ponta sógora és mások által vezetett cégtársulás 2012 januárjában szerződést írt alá egy szennyvízcsatorna-hálózat uniós pénzekből finanszírozott bővítéséről, de a pénz egy részét nem rendeltetésszerűen használta fel.

A szerződés Comarnic város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztésére vonatkozott, és az ügyben a Ploiești megyei önkormányzat elnökét is kihallgatták, akinek korábban már meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással egy másik korrupciós eset miatt. Ügyészségi forrásokból a hírügynökség úgy tudja, hogy a keletkezett kár értéke 7,8 millió lej.

Victor Ponta szűkszavúan reagált a sógorát érintő ügyre, csak annyit írt róla egy közösségi oldalra, hogy nem ismeri a hátterét, de hiba lenne, ha kommentárt fűzne hozzá, mert a törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie.

A Pontához közel álló személyeket érintő ügyészségi vizsgálat nem rendkívüli eset, hiszen Traian Băsescu volt államelnök testvére, Mircea Băsescu ellen tavaly júliusban emeltek vádat az ügyészek, amikor Băsescu még hivatalában volt. Neki befolyással való üzérkedés vádjával kell bíróság elé állnia. Az ügyészek szerint Băsescu testvére egy hírhedt bűnszövetkezet vezetőjének, Sandu Anghelnek a családjától fogadott el negyedmillió euró kenőpénzt, hogy közbenjárjon a bíróságon az akkor előzetes letartóztatásban lévő Anghel börtönből való szabadon engedéséért, vagy enyhébb börtönbüntetés kieszközléséért.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."