Udrea ismét fogdába kerül

A legfelső bíróság szerdán újabb korrupciós vádpontok alapján elrendelte Elena Udrea volt turisztikai miniszter előzetes letartóztatásba helyezését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

ElenaUdrea2
Udrea
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 26., 11:44
0 hozzászólás. 

Az utóbbi napokban házi őrizetben tartott Udreát két ügyben - egy ökölvívógála és egy országos számítástechnikai közbeszerzés ügyében - gyanúsítják különböző korrupciós cselekményekkel.

A Traian Băsescu volt államfő pártfogoltjaként ismert politikus esetében rekordot döntött a korrupcióellenes ügyészség (DNA), amely immár nyolc esetben szerezte meg a parlament hozzájárulását Udrea őrizetbe vételéhez, vagy ahhoz, hogy bűnvádi eljárást indítson ellene.

Udrea a kiadatásáról szóló legutóbbi parlamenti szavazás alkalmával az ügyészek és a hírszerzési főnök áldozataként próbálta feltüntetni magát, azt állítva, hogy az ellene indult példátlan hadjárat valójában elhallgattatását szolgálja. A volt miniszter ügyének azért is kiemelt figyelmet szentel a média, mert - miután eljárást indított ellene a DNA - az ügyészek munkáját lehallgatásokkal segítő Román Hírszerző Szolgálat (SRI) ideiglenes vezetőjét is magával próbálta rántani.

Udrea azt állította a SRI-t ideiglenesen vezető Florian Coldea tábornokról, hogy "minden titkok tudójaként" visszaél a politikai szereplők feletti befolyásával. Később a SRI tevékenységét vizsgáló parlamenti bizottság megalapozatlannak minősítette vádaskodását.

Szerdán a legfelső bíróság is kihallgatta Udreát, aki egyebek mellett azt állította, hogy volt férje finanszírozta pártja választási kampányát, de ez nem kivétel, mert minden pártot ilyen módszerekkel pénzelnek.

A volt államfő egy kedd esti televíziós interjúban Udreát "legnagyobb politikai befektetésének" nevezte, és kifejezte reményét, hogy az a bíróságon ártatlannak bizonyul. Băsescu elmondta, hogy most is naponta beszél Udreával és meglátogatta őt a házi őrizetben, ahol arról igyekezett biztosítani pártfogoltját, hogy nem fordított hátat neki.

Elena Udrea az elmúlt tíz évben Traian Băsescu volt államelnök támogatásának köszönhetően vált az egyik legbefolyásosabb román politikussá. Amikor a Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöki tisztségét megpályázta, és nem választották meg, az akkor még államfői tisztségben lévő Băsescu emiatt szakított volt pártjával, majd védnökségével tanácsosai megalapították a Népi Mozgalom Pártot (PMP), amelynek Udrea lett az elnöke.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."