Plágiumgyanús az ideiglenes miniszterelnök doktori dolgozata

A Bukaresti Tudományegyetem etikai bizottsága plágiumgyanú miatt indított vizsgálatot Gabriel Oprea doktori dolgozata ügyében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

GabrielOprea
Gabriel Oprea
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 03., 10:42
0 hozzászólás. 

Az ideiglenes miniszterelnök ellen - aki a térdműtéte után Törökországban lábadozó Victor Pontát helyettesíti - azt követően indították a vizsgálatot, hogy egy személy feljelentést tett Oprea dolgozata ügyében. Emellett az ellenzékhez közel álló Hotnews hírportálon megjelent egy elemzés, miszerint Oprea dolgozata több olyan bekezdést tartalmaz, amelyeket a szerző más dolgozatokból vett át forrásmegjelölés nélkül.

Marian Popescu, az etikai bizottság elnöke egy közleményben azt írta, hogy a feljelentő ugyan nem támasztotta alá bizonyítékokkal a vádat, de mivel a médiában megjelent egy erre vonatkozó elemzés, amely már konkrét bizonyítékokat is tartalmazott, a testületnek kötelessége kivizsgálni az ügyet.

Az ideiglenes miniszterelnök szerint az őt feljelentő személy egy bizonyos Ioan Sirbu, aki a védelmi minisztériumban dolgozott az ő minisztersége idején, és akinek éppen ebben az időszakban bontották fel munkaszerződését. Oprea szerint ezért a személyes sérelemért akar rajta bosszút állni. Sirbu korábban Oprea vagyonának ellenőrzését is kérte az illetékes hatóságtól - állítja az ideiglenes miniszterelnök.

Hangsúlyozta, hogy ő mindig törvénytisztelő volt, és a doktori dolgozata nyilvános dokumentum, így bárki ellenőrizheti.

2012 nyarán a bukaresti egyetem etikai bizottsága Victor Ponta doktori dolgozata esetében megállapította, hogy az plágiumnak minősül, de az egyetem nem vonhatta vissza a doktori címet, mivel magas rangú közhivatalnok esetében ezt csak az oktatási minisztérium tehette volna meg. Ponta végül tavaly decemberben önként mondott le doktori címéről.

Oprea annak a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) elnevezésű kisebb koalíciós pártnak az elnöke, amelynek kulcsszerepe van a jelenlegi parlamenti erőviszonyok közepette a Ponta-kormány parlamenti többségének biztosításában.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."