12 százalékkal nőtt a menedékkérelmek száma

Az idei első fél évben 12 százalékkal, 744-re emelkedett a menedékkérelmek száma Romániában a a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

menekultek
fotó: Libertatea
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2015. július 29., 11:21
0 hozzászólás. 

A belügyminisztérium keretében működő bevándorlási felügyelőség keddi közleménye megállapította, hogy a több éves adatok alapján emelkedőben van a menedékkérelmek száma. A legtöbb ilyen kérelmet Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkezettek nyújtották be.

Az idei első fél évben benyújtott 744 kérelemből eddig 691-et bíráltak el: 224 esetben nemzetközi védelmet nyújtottak Romániában a kérelmezőnek, 109-en kaptak menekültstátust, további 115 ember pedig kiegészítő védelemben részesült – olvasható a közleményben, amelyből nem derül ki, hogy a többi kérelmet miként bírálták el a román hatóságok.

A valamilyen védelem alatt álló menedékkérők közül 177-en vettek részt beilleszkedési programokban.

Az ellenőrzések során 1146 külföldit találtak a hatóságok, akik illegálisan tartózkodtak Románia területén, ez a szám csaknem 5 százalékkal magasabb a tavalyi első fél évhez képest.

Az év első hat hónapjában a román hatóságok több mint 107 ezer tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldit vettek nyilvántartásba. Legtöbben Románia gazdaságilag fejlett régióiban és egyetemi központjaiban, például Bukarestben, Ilfov, Temes, Iași és Kolozs megyében élnek. 48 ezer külföldi az Európai Unió tagállamaiból érkezett, a legtöbben közülük Olaszországból, Németországból és Franciaországból. Az EU-n kívül a legtöbben a Moldovai Köztársaságból, Törökországból és Kínából jöttek Romániába.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."