Büntetnék a menekültkvótát visszautasító államokat

Bukarest szerint nem büntethetők az előírt számú menekült befogadására képtelen tagállamok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Menekultek1
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 14., 06:10
0 hozzászólás. 

Az Európai Unió egyetlen tagállama sem büntethető azért, mert objektív okok miatt nem képes befogadni és integrálni előírt számban menedékkérőket - szögezte le vasárnap a román külügyminisztérium az Agerpres hírügynökségnek.

Bukarest az osztrák kancellárnak a Der Spiegelben szombaton megjelent állításaira reagált. Werner Faymann úgy vélte: az uniós támogatások - például a strukturális alapok - csökkentésével kellene büntetni azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandók elfogadni azokat a kvótákat, amelyeket az Európai Bizottság szabott meg.

A külügyminisztérium rámutatott: a strukturális alapok kérdése nem kapcsolható össze a migrációs problémával és azzal, hogy az egyes államok miként veszik ki részüket a menekültek szétosztásában.

"Az Európai Unió szerződései szerint nincs semmilyen összefüggés a belügyminiszterek szeptember 14-ei tanácskozásán megjelenítendő román álláspont és az országunk számára elkülönített strukturális alapok között" - szögezte le a bukaresti szaktárca.

Faymannn felvetését Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnöke is "meglepőnek" nevezte és elutasította. Úgy vélte, Románia nem büntetethető azért a "jogos álláspontért", hogy az Európába érkező menedékkérők elosztását csak önkéntes alapon tartja elfogadhatónak és elutasítja a kötelező kvótákat.

Klaus Johannis államfő pénteken azt mondta: Románia nem tartja megoldásnak, hogy "bürokratikus módon kiszámított" kötelező kvóták alapján, "könyvelői stílusban" osszák szét a menedékkérőket, ezért az unió igazságügyi és belügyminisztereinek hétfői rendkívüli tanácskozásán Románia nem fogja támogatni az Európai Bizottságnak a kötelező kvótákra vonatkozó javaslatát.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."