Román-magyar együttműködést sürget az EMNP

Románia és Magyarország együttműködését sürgeti az EMNP az Európára nehezedő bevándorlási hullám kezelésében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Migransok
Fotó: pannonrtv.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 28., 06:06
0 hozzászólás. 

A párt pénteki közleményében úgy vélte, csak idő kérdése, hogy mikor indul el Románián keresztül is a bevándorlók áradata.

"Egyetértünk a magyar kormány álláspontjával, miszerint az elsődleges közös feladat az Unió határainak védelme, hogy a további bevándorlási hullám ellenőrizhetővé válhasson. (...) A közös határvédelem kihívásai kitűnő alkalmat szolgáltatnak arra, hogy Románia bebizonyítsa: készen áll az Unió szűkebb családjába, a schengeni övezetbe való belépésre" - vélekedett az EMNP.

A párt üdvözölte, hogy Románia is a kvótarendszer ellen szavazott az Európai Unió belügyminisztereinek e heti tanácskozásán.

"Meggyőződésünk, hogy a kelet-közép-európai szolidaritást a továbbiakban erősíteni kell, csak így lehet biztosítani a regionális érdekek érvényesítését a sokszor tétova és ellentmondásos brüsszeli döntéshozási folyamatban" - vélte az EMNP, mely fontosnak tartotta, hogy az unió vezetői immár elsőrangú fontosságúnak tartják az uniós határok védelmét és a migrációt kiváltó okok kezelését is.

A párt álláspontja szerint "Magyarország intézkedéseivel Európát is próbálja védeni, a magyar érdek regionális és európai érdek is egyben".

"Az Erdélyi Magyar Néppárt felkéri a román kormányt és a romániai pártok vezetőit, hogy a rövidtávú belpolitikai és pártérdekeket félretéve, a román állampolgárok érdekeinek védelmezése mellett tekintse kiemelt fontosságúnak a szomszédos országokkal, elsősorban a Magyarországgal való együttműködést, azért, hogy a menekült-válság a lehető legkisebb nehézséget okozza Erdélyben és az ország határain" - áll az EMNP országos elnöksége által jegyzett pénteki közleményben.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."