2016-ban Erdély a legjobb hely a világon

Habár sokak szerint Székelyföld nem létezik, a világ legnagyobb útikönyve ide küldi az amerikaiakat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

lonelyplanet
A Lonely Planet szerint jó hely vagyunk. Fotó: Lonely Planet
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 29., 16:26
0 hozzászólás. 

Vendéglátósok, gatyát fel és tessék megtanulni valamennyire angolul, mert 2016-ban amerikai invázió lesz Székelyföldön. Nem, nem amerikai katonák jönnek, mint a koszovói konfliktus idején (ebből lett az elmúlt évek egyik legmulatságosabb román filmje, egyébként itt és itt megnézheted), átmenetileg, hanem turisták.

A Lonely Planet szavára ugyanis úgy hírlik, úgy adnak az amerikaiak és a világ civilizáltabb tájain élő emberek, mint mi a papéra, tehát jönnek majd és néznek, esznek, isznak, pénzt költenek. A híres útikönyv csapata elkészítette a világ régióinak toplistáját, amiben Erdélyt hozta ki elsőnek.

Székelyföldet Székely Land-ként említi az ajánlás szerzője, Anita Isalska, ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy a régióban a magyarok többen vannak, mint a románok. A kolozsvári Ecsetgyár és az éjszakai élet, a Brassó Pojána, Szebenjuharos, Nagyszeben, Szászfehéregyháza és Berethalom mind-mind úticélként szerepelnek a leírásban, a töltött káposzta, a puliszka, a kürtős kalács és a pálinka pedig olyan dolgok, amiket feltétlenül meg kell kóstolni, ha Erdélybe jön az ember.

A világ városai közül a legjobb a montenegrói Kotor, harmadik Írország fővárosa, Dublin, Rotterdam ötödik, Manchester nyolcadik, Róma pedig atizedik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."