Újabb szolidaritástüntetés volt Kézdin

Kézdivásárhelyen több mint nyolcszázan tüntettek csütörtök este igazságot követelve a merényletkísérlet gyanújával letartóztatott Beke Istvánnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

BekeIstvan-tuntetes
Fotó: maszol.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 04., 10:41
0 hozzászólás. 

A tüntetésen mintegy kétszer annyian vettek részt mint az egy nappal korábban tartott hasonló megmozduláson. A tömeg a kisváros főterén gyülekezett, majd körbejárta a várost a letartóztatott fiatalemberrel való szolidaritást kifejező jelszavakat skandálva. A főtérre visszatérve elénekelte a székely és a magyar himnuszt, és békésen feloszlott. A résztvevők azt ígérték, hogy holnap folytatják a felvonulást.

A rendőrség és csendőrség végigkísérte a felvonulókat, de nem avatkozott be a be nem jelentett békés megmozdulásba.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a tüntetők sérelmezték, hogy nem csatlakozott hozzájuk Bokor Tibor, a város polgármestere és Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat kézdivásárhelyi illetőségű elnöke. A tüntetők transzparenseken kifogásolták, hogy szerintük a román média félretájékoztatott a történtekről.

Egy táblára azt írták román nyelven, hogy "Magyarok vagyunk, elítéljük az erőszakot és a terrorizmust, de a félrevezetést is!"

A 18 ezer lakosú Kézdivásárhely lakosságának 91 százaléka vallotta magát magyarnak a 2011-es népszámláláson.

A bukaresti táblabíróság kedden harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezetének elnökét, akit az ügyészség merénylet előkészítésével gyanúsított meg.

A szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség (DIICOT) kedden, a román nemzeti ünnepen azt állította, hogy a kézdivásárhelyi férfi házi készítésű bombát akart felrobbantani az ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."