Köresemesben kért segítséget Oprea

Könyörgőre fogta a dolgot a volt belügyminiszter a mentelmi jogának megmaradásáért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Gabriel Oprea. Fotó: Agerpres
Gabriel Oprea. Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. szeptember 22., 14:59
0 hozzászólás. 

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg szeptember elején Gabriel Oprea volt belügyminisztert, mivel elméletileg törvénytelenül használt konvojt, s ennek egyik tagja, Bogdan Gigină motoros rendőr halálos balesetet szenvedett.

A képviselői mandátummal rendelkező politikus felelősségre vonásához meg kellett volna vonni a mentelmi jogát, ám a szenátus hétfőn délután ez ellen döntött: 124 szenátor közül csak 45 szavazott a megvonásra, 73-an úgy vélték, hogy Opreát nem szabad kiadni az ügyészségnek. Hat szenátor tartózkodott. Oprea leghíresebb támogatói Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Chelaru és Ilie Năstase voltak.

A felsőház jogi bizottsága támogatta a mentelmi jog megvonását: a közlekedési törvény szerint csak az államfőnek, miniszterelnöknek és a parlamenti házelnöknek jár konvoj, miniszterek csak sürgős esetekben közlekedhetnek rendőri felvezetéssel. Ám a Mediafax hírügynökség szerint Oprea többször használt konvojt, mint az államfő és a miniszterelnök együttvéve.

A Maszol szerint Oprea múlt pénteken könyörgő SMS-t küldött minden kollégájának, hogy segítsék őt a szavazáson. Lobbija eredményesnek bizonyult, így a DNA büntetőeljárása egyelőre nem indulhat el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."