Mégis bíróság elé kerülhet Oprea

Október elsejei hatállyal lemond az emberöléssel vádolt Gabriel Oprea volt belügyminiszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Gabriel Oprea nyilatkozata szerint saját magát érzi áldozatnak. Fotó: Oprea Facebook-oldala
Gabriel Oprea nyilatkozata szerint saját magát érzi áldozatnak. Fotó: Oprea Facebook-oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 27., 17:06
0 hozzászólás. 

A politikus Facebookon tette közzé azt a levelet, amelyben arról értesítette Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnököt, hogy lemond parlamenti mandátumáról. Bejegyzésében hazafiassága mögé bújik, kifejtve, szerinte sokan nem nézték jó szemmel, hogy „kitette a román zászlót Székelyföldön".

Opreát Klaus Johannis államfő sugallata, elsősorban pedig a múlt heti tüntetések kényszerítették visszavonulásra: múlt hétfőn a szenátus elutasította a volt miniszter mentelmi jogának megvonását. Ez azért lett volna fontos, hogy a DNA vizsgálatot indíthasson ellene gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával.

A jog megvonását korábban a jogi bizottság már jóváhagyta, mondván, az ügy áldozata, az elhunyt motoros rendőr egy olyan konvojban szenvedett balesetet, amelyet Oprea indokolatlanul rendelt el magának. A szenátus azonban a mentelmi jog megvonása mellett döntött, kiváltva a nagyobb romániai városokban a nép haragját.

A tüntetések hatására Johannis azt sugallta Opreának, jót tenne a közhangulatnak, ha lemondana, végül Oprea ezt meg is tette. A felsőház plénumában több honatya tapssal üdvözölte a hírt – írja a Maszol portál.

A házszabályzat szerint ahhoz, hogy a lemondás hatályba lépjen, a házbizottságnak a plénum napirendjére kell azt tűznie, hogy a szenátorok tudomásul vehessék Oprea döntését. Erre leghamarabb október 4-én lehet számítani.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."