Ezrek tüntettek a honatyai visszaélés ellen

Románia hét nagyvárosában tüntettek csütörtökön, felháborodva Gabriel Oprea mentelmi jogának megtartásán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Sokakat felháborított, hogy nem lehet felelősségre vonni Opreát. Fotó: click.ro
Sokakat felháborított, hogy nem lehet felelősségre vonni Opreát. Fotó: click.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK.
2016. szeptember 23., 10:15
0 hozzászólás. 

Bukarestben, Temesváron, Kolozsváron Brassóban, Konstancán, Krajován és Iași-ban tüntettek csütörtök délután, az ellen tiltakozva, hogy hétfőn a szenátus nem vonta meg Gabriel Oprea mentelmi jogát, így a vádhatóság nem indíthat ellene eljárást gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Bukarestben körülbelül négyezren tüntettek a parlament épülete előtt, Kolozsvár főterén mintegy négyszázan demonstráltak – utóbbiról a Maszol részletesen beszámol.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szeptember elsején vádolta meg a volt belügyminisztert: a hatóság szerint Oprea tavaly október 20-án hivatalából hazafele tartott, amikor a rendőri felvezetést biztosító Bogdan Gigină motoros rendőr egy bukaresti sugárúton árokba csúszott, és életét vesztette.

A vádhatóság a szenátus hozzájárulását kérte az eljáráshoz, mivel a volt miniszter képviselői mandátuma miatt mentelmi jogot élvez. A felsőház jogi bizottsága támogatta a mentelmi jog megvonását, mivel Oprea nagy valószínűséggel jogtalanul használt konvojt. Hétfőn azonban a plénum a mentelmi jog megtartását szavazta meg.

A kolozsvári tüntetésen felelős politikai osztályért szólaltak fel a résztvevők, elítélve, hogy a parlament kiállt egy olyan honatyáért, aki visszaélt hatalmával.

Időközben Gabriel Oprea Facebook-oldalán jelezte, kérni fogja a házelnöktől a mentelmi joga megvonásáról tartott szenátusi szavazás megismétlését.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."