Törődik a külföldi választókkal a külügyminisztérium

A szavazókörzeteket megjelenítő térkép után most hasznos információkat osztottak meg a külföldön élő román állampolgárokkal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Valasztas-urna
Tájékoztatják a külföldön élőket. Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. november 23., 10:46
0 hozzászólás. 

A külföldi szavazásra vonatkozó tájékoztató anyagot tett közzé a külügyminisztérium Q&A – A külföldi szavazásra vonatkozó leggyakoribb kérdések címmel – tájékoztat az intézmény közleménye.

Az idézett forrás szerint az anyag része annak a kampánynak, amelyet a külügyminisztérium folytat azért, hogy a külföldön élő román állampolgárok tisztában legyenek azzal, hogy milyen körülmények között adhatják le szavazataikat az idei parlamenti választásokon.

A tájékoztatóból az érdeklődők választ kaphatnak azokra a leggyakoribb kérdésekre, amelyeket a külföldön élő románok a választással kapcsolatban feltesznek, hogy miként kell levélben szavazni, vagy hogy milyen típusú személyazonosságot igazoló dokumentummal élhetnek szavazati jogukkal.

Egy másik kérdés arra irányul, hogy mi történik akkor, ha valaki kifejezte óhaját, hogy levélben kíván szavazni, megkapta a nyomtatványokat, de meggondolta magát, és mégis valamelyik szavazókörzetben akarja leadni a voksát. Ugyancsak ebből az anyagból kiderül, hogy leadhatják-e voksaikat azok a Romániában élő állampolgárok, akik a választás napján külföldön tartózkodnak.

A külügy emlékeztet, hogy közzétett egy interaktív térképet, amelynek segítségével könnyen azonosítani lehet a külföldi szavazókörzetek pontos helyét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."