Jövőtől minden újszülöttet műszeres hallásvizsgálatnak vetnek alá

Jövő évtől minden újszülöttet műszeres hallásvizsgálatnak vetnek alá - jelentette be az egészségügyi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Kisbaba
Minden csecsemőt megvizsgálnak Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. december 07., 15:02
0 hozzászólás. 

Ez azt jelenti, hogy a szülészet elhagyásakor minden szülő tudni fogja, hogy van-e valamilyen hallásproblémája a gyereknek. Az Egészségügyi Minisztérium elindította már az eljárást a hallásszűrésre alkalmas 335 felszerelés beszerzésére.

Minden szülészet, minden gyermekgyógyászati osztállyal rendelkező kórház és minden fül-orr-gégészeti diagnosztikai központ kap egy-egy ilyen felszerelést. Az újszülöttek hallásszűrésével kapcsolatos egységes eljárást miniszteri rendelet szabályozza majd" — ismertette Vlad Voiculescu tárcavezető.

Mielőtt országos szinten bevezetnék az újszülöttkori hallásszűrést, kedden kísérleti projektet indítottak három fővárosi szülészet bevonásával. Ennek keretében minden személy, akin hallásvizsgálatot végeznek, bekerül egy elektronikus nyilvántartásba.

Jövő évtől, miután szétosztják az országban a hallásszűrésre alkalmas 335 műszert, ez a regiszter folyamatosan frissülni fog, így naprakész nyilvántartás áll majd rendelkezésre a halláskárosodásban szenvedő személyekről — magyarázta a miniszter.

Hivatalos adatok szerint évente 200.000 gyerek születik Romániában, közülük 600 esetében diagnosztizálnak valamilyen hallásproblémát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."