Telefonon jelenthetjük az egészségügyi korrupciós eseteket

Zöld számot indított az egészségügyi minisztérium a rendszerben tapasztalt törvénytelenségek bejelentésére. 88 hívás érkezett az első tíz napban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

egeszsegbiztositas
Jelenteni lehet a korrupciós eseteket.Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. december 21., 10:19
0 hozzászólás. 

Tíz nap alatt 88 hívás érkezett a korrupcióellenes zöld vonalra, amelyen az egészségügyi rendszerben tapasztalt törvénytelenségeket jelezhetik a lakosok - nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

Az egészségügyi rendszer nemcsak az alulfinanszírozás miatt szenved, hanem a szabályok be nem tartása és a korrupció miatt is – véli a miniszter.

"A korrupció legyőzésére és a szabályok betartására a legjobb módszer az átláthatóság és a kihágások büntetése. A 20.000 lej fölötti közbeszerzéseket is átláthatóvá tettük, így hamarosan érezteti hatását ez a nagyon fontos lépés is" – tette hozzá Voiculescu.

Aki korrupciós cselekedetet észlel az egészségügyben, tárcsázhatja a 0800.806.806-os ingyenes telefonszámot vagy jelezheti az általa tapasztalt törvénytelenségeket a presa@ms.ro email címen is. A zöld vonalat december 9-én indította el az egészségügyi minisztérium.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."