Két földrengés is volt az éjszaka (videó)

A keddről szerdára virradó éjszaka először egy 5,3-as, majd egy 2,9-es erősségű földmozgást észleltek Vrancea térségében.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

foldrenges
Kétszer mozdult meg a föld Fotó: agerpres.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES/MTI
2016. december 28., 10:13
0 hozzászólás. 

A Földfizikai Intézet Twitteren közzétett első becslése szerint az első rengés 1:22-kor következett be, és erőssége a Richter-skála szerint 5,6 fokos intenzitású volt, ezt később 5,3-as értékre módosították. A földmozgás 98,9 kilométeres mélysgben történt a Román Földtani Intézet legújabb adatai szerint, és mintegy 20 másodpercig tartott.

A földrengést érezni lehetett Bukarestben, a Moldovai Köztársaságban, valamint a Kárpát-kanyarban, Székelyföld délkeleti részén. Ezeken a videófelvételeken jól látszik, ahogy megmozdulnak a tárgyak néhány bukaresti vendéglőben és üzletben.

Második alkalommal 5 óra után egy perccel mozdult meg a föld, ez a rengés a Richter-skála szerinti 2,9 fokos erősségű volt. Epicentruma 91,1 kilométeres mélységben található.

Anyagi károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

A román hatóságok szerint szeizmológiai szempontból Bukarest számít Európa legveszélyeztetettebb fővárosának.

A történelmi feljegyzésekre alapozva a szeizmológusok azt valószínűsítik, hogy Bukarest térségét évszázadonként legalább kétszer rázza meg nagy erejű földmozgás. A legutóbbi, 39 évvel ezelőtti 7,2-es erősségű földrengésben több mint 1400-an haltak meg, és több mint 11 ezer ember megsérült.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."