Kiment az ellene tüntető tömegbe Johannis

Az államfő szerda este a Cotroceni-palota előtt tüntető emberek között jelent meg, akik az ő lemondását követelték.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

iohannis-cotroceni
Klaus Johannis a tüntetők között. Fotó: evz.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. február 09., 10:27
0 hozzászólás. 

Minden román állampolgár szavát meg kell hallgatnia, ez az oka annak, hogy kiment a Cotroceni-palota előtt tüntető emberekhez, közölte Klaus Johannis a Facebook-oldalán szerdán.

„Ma este odamentem, hogy beszéljek azokkal az emberekkel, akik néhány napja a Cotroceni-palota előtt tüntetnek. Elnöki mandátumomat úgy kell érvényesítenem, hogy minden románt meghallgatok, választásaiktól függetlenül. A legtermészetesebb, hogy léteznek vélemény- és nézőpontbeli különbségek, és minden állampolgár joga békés és civilizált módon kinyilvánítani meggyőződéseit" – írta szerda este Facebook-oldalára az államfő.

A Cotroceni-palota előtt negyedik napja tüntetők azonban nem éltek a párbeszéd lehetőségével, hanem lemondását követelték és kifütyülték az elnököt.

A kormány lemondását kilencedik napja követelő tömeg éjfélig tüntetett a Győzelem-téren. Becslések szerint körülbelül 6000 személy volt jelen a tiltakozáson.

A résztvevők táblákat tartottak a kezükben olyan feliratokkal, hogy „2017-et írunk, de még mindig azt kiabálom, hogy le a kommunizmussal!" „Nap mint nap itt leszünk", és többek között azt skandálták, hogy „Mondjatok le", „Tolvajok", „Le a korrupcióval". Néhány tüntető azt írta a hóba, hogy „Kitartunk".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."