Isărescu: 27 év alatt most a legjobb

Az elmúlt 27 évben makrogazdasági szempontból sosem volt olyan kedvező helyzetben Románia, mint jelenleg, de a kockázatok sem voltak soha ilyen magasak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

isarescu
Isărescu szerint soha nem volt ilyen kedvező a helyzet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. május 23., 15:22
0 hozzászólás. 

Ezt a Román Nemzeti Bank kormányzója, Mugur Isărescu a Bankok Romániai Egyesülete által szervezett fórumon jelentette ki. "Ebben a tisztségben töltött hosszú, 27 éves pályafutásom során soha, de soha nem tapasztaltam a jelenleginél jobb makrogazdasági helyzetet, de ugyanúgy nagyobb kockázatokat sem.

Ez nem ellentmondás, nem konfliktus. Hogy egy metaforával érjek, amikor magasra érsz, nagyobb a zuhanás kockázata, és nagyobbak lehetnek a hatásai is. Tovább kell mennünk ezen az úton, hiszen nem torpanhatunk meg a kockázatoktól tartva, de óvatossabbaknak kell lennünk, amikor kockázatokat vállalunk. Ebben az üzenetben sincs ellentmondás" - fogalmazott Mugur Isărescu.

A kormányzó azt üzente a bankároknak, hogy igyekezniük kell visszanyerni az emberek bizalmát. Azt mondta, jobban el kell magyarázniuk a lakosságnak, hogy a bankokat nem közpénzekből sikerült megmenteni, különben nem törhetnek ki ebből a "némaságból", amely a bűnösség látszatát kelti.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."