Maximum ötvenféle adónem lesz

Az is elég, vágnánk rá. Jövő év elejétől csak ennyi adó, illeték és járulék lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

adokesilletekek
Kevesebb lenne. Jobb lenne? Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. június 30., 14:40
0 hozzászólás. 

Az új kormányprogram szerint 2018 január elsejétől összesen legfeljebb ötvenféle adó, illeték és járulék lesz Romániában. Eszerint a lakosságnak legfeljebb tízféle adót és illetéket kell majd fizetnie jövő évtől – köztük az egészségügyi és a nyugdíjalaphoz való hozzájárulást, a jövedelemadót, az ingatlanadót, a gépjárműadót, egy úgynevezett szolidaritási hozzájárulást és az úthasználati díjat, a többit eltörlik.

A gazdasági társaságok legfeljebb negyvenféle adó és illeték fizetésére lesznek kötelesek. A kormány legkésőbb szeptember 1-jéig ismertetni fogja az adónemek új jegyzékét. Az új kormányprogram szerint ugyanakkor létesítenek egy, a miniszterelnöknek alárendelt igazgatóságot, amelynek az lesz a feladata, hogy átszervezéssel csökkentse a kormány alárendeltségébe tartozó ügynökségek és intézmények számát, ugyanakkor ki kell dolgoznia egy olyan jogszabály-tervezetet, amelynek értelmében 2019. január 1-jétől minden adó és illeték esetében legyen lehetőség az online befizetésre.

Emellett szerepel a kormányprogramban az egységes informatikai rendszer bevezetése a közigazgatási intézményekben - ennek ütemtervét 2018. január 1-jéig kell ismertetnie a kabinetnek. Ezzel megvalósul az intézmények átjárhatósága és az a célkitűzés, hogy megtiltják az állami intézményeknek, hogy olyan okiratokat, dokumentumokat kérjenek a természetes vagy jogi személyektől, amelyeket korábban egy másik állami intézményhez már benyújtottak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."