Sport » Foci

Anglia ma megmutathatja

Hogy focizni is tud, mert eddig főleg a huligánok voltak az érdeklődés középpontjában. Átnézzük az Eb-k történetét angol szempontból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

england wales
Nagy arcok és nagy sztárok csapnak ma is össze
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 16., 12:23
0 hozzászólás. 

A mai nap az Anglia-Wales összecsapással kezdődik a franciaországi Eb-n. Az angolok nagyon pechesek, illetve figyelmetlenek voltak az oroszok elleni szombati meccsen, de ha ma legyőzik Wales-t, a csoport élére ugorhatnak. Benne van a meglepetésszag a Lens-i levegőben, habár az angolok mindig leszerepelnek a nagy tornákon. Nagyon felemás az angolok Eb-története.

Először 1968-ban jutottak ki a négyes tornára, de az akkor világbajnoki címvédőt megverte Jugoszlávia az elődöntőben, csak a bronzérem maradt, a szovjeteket 2-0-ra legyőzték Bobby Charltonék.

1972-ben odahaza lett tele a gatya a németek ellenében, ki sem jutott a csapat, ahogy 1976-ban sem. 1980-ban már ott voltak, de 3 ponttal csak harmadikok lettek (emlékezetes Wilkins gólja), 84-ben nem voltak ott, 1988-ban pedig ismét leszerepeltek: Írország, Hollandia és a Szovjetunió is legyőzte őket, a kertek alatt lopakodtak haza.

1992-ben nem jutottak ki, de négy év múlva rendezők voltak: 1996-ban egy fantasztikus angol gárda jött össze, Gascoigne-al, Shearer-rel végigverték a csoportot, ám az elődöntőben a németek megállították őket. Innen kezdődik az angol válogatott balszerencse-sorozata a tizenegyesrúgásokkal, ami később is kísérti őket.

2000-ben nem a tizenegyesek és nem a németek végeztek velük, hanem a románok a csoportban, ezt a meccset felelevenítettük a románok Eb-történetében. 2004-ben nem volt rossz csapatuk, Beckhamékat a portugálok is tizenegyesekkel búcsúztatták, egy sokáig emlékezetes, fordulatos meccsen. 2008-ban nem jutottak ki hatalmas meglepetésre, négy évvel ezelőtt pedig szenvedtek a csoportban, ahonnan ugyan továbbléptek, ám a negyeddöntőben az olaszok megállították őket. Tizenegyesekkel...

Ma este hét órától előbb a C csoport két, papíron gyengébb csapata, Ukrajna és Észak-Írország csap össze, este pedig Németország-Lengyelország mérkőzés lesz. A német-lengyel csatáknak is van pikantériája, hiszen ne feledjük, a német csapatban mindig volt egy-két lengyel játékos (Podolski most is ott van), s a piros-fehérektől a fontosabb futballisták általában a Bundesligában játszanak, elég, ha csak Lewandowskira gondolunk.

Úgyhogy a franciaországi Eb ma is szép meccseket ígér, elő a sört és a jókedvet, élvezzük az európai focivarázst!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."