Sport » Foci

A német-francia csaták története

Európa-bajnokságon még nem futott össze a német és a francia fociválogatott. A világbajnokságokon azonban nagy csatákat vívtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

nemetfrancia1986
Az 1986-os vb-elődöntőn a francia Michel Platini a német Magath (10), Karlheinz Förster (4) és Jakobs (17) mellett, akkor a németek győztek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. július 07., 12:12
0 hozzászólás. 

A két nagy rivális focinemzet válogatottja ma este Marseille-ben néz farkasszemet egymással: a franciák házigazdaként, a németek világbajnokként. A korábbi napokban megmutattuk mind a német, mind pedig a francia válogatott eddigi Eb-történetét, azonban a két csapat eddig nem játszott Eb-tornán. De volt néhány olyan világbajnokság, ahol a francia, illetve a német (1990 előtt az NSZK) válogatott óriási meccset játszott. Ezeket mutatjuk meg, kedvcsinálónak az esti meccshez.

Az 1958-ban lejátszott svédországi vébén a két csapat a bronzmérkőzést játszott Göteborgban, összesen kilenc gól született a meccsen.

Az 1982-es spanyolországi világbajnokság egyik elődöntője minden idők egyik legemlékezetesebb csatáját hozta, ennyire fordulatos meccs ritkán volt a focivébék történetében.

Négy évvel később ismét az elődöntőben találkozott a két csapat, megint a németek győztek, Brehme szabadrúgása és Völler találata a németeket juttatta a döntőbe, de ott vereséget szenvedtek Argentínától.

A két évvel ezelőtti vb-n a negyeddöntőben játszott a két csapat, Hummels gyors fejesgólja elődöntőbe jutást ért a németeknek, akik végül tornagyőztesek lettek. Hummels ma este sárgalapos eltiltás miatt nem játszhat. 

Legutóbb tavaly ősszel, egy felkészülési meccsen találkozott a Saint Denis-i stadionban a két csapat, akkor a franciák 2-0-ra nyertek, sajnos az a meccs nem a fociról maradt emlékezetes, hanem az aznapi terrortámadásról.

Mindezek után azért azt se feledjük el, hogy két évvel ezelőtt a németek az akkori világbajnokság házigazdájával, Brazíliával játszottak elődöntőt. Nem hiszem, hogy lenne olyan futballrajongó, aki ne emlékezne arra a meccsre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."