Kövesi visszatámadott

Nem tartották be a szabályokat sem, nagy az összevisszaság, három jelentés is készült.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kovesi
Nem adja könnyen a bőrét
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. október 13., 13:07
0 hozzászólás. 

Nem született egységes jelentés az Igazságszolgáltatási Felügyelet által az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél végzett ellenőrzés következtetéseiről, a konklúziók nem összehangoltak - mondta Laura Codruța Kövesi DNA-főügyész a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács pénteki ülésén, amelyre azért kapott meghívást, hogy ismertesse álláspontját a jelentéssel kapcsolatban.

Kövesi azt mondta, nem egy, hanem három jelentés is született az általa vezetett intézménynél végzett ellenőrzés nyomán. Az egyik ezzel kapcsolatos dokumentum állítólag meg is állapítja, hogy a jelentés struktúrája és elkészítése nem felel meg az ilyen ellenőrzésekkor alkalmazandó eljárás szabályainak.

A főügyész szerint ugyanígy az ügyészek konklúziói is eltérnek egymástól, mint ahogyan az ellenőrzés során alkalmazott metodológia sem volt egységes.

"Az ellenőrzés során folyamatosan előfordult, hogy az azt végző csapat tagjai más-más véleményen voltak annak kapcsán, hogy mit vizsgáljanak, hogyan vizsgáljanak, milyen időszakot vizsgáljanak, noha az ellenőrzési módszertan egységes" – fogalmazott a főügyész, hozzátéve, hogy meglátásuk szerint ezen véleménykülönbségekkel magyarázható az, hogy később több, egymástól eltérő jelentés került a felügyelet vezetősége elé.

Kövesi szerint arra is volt példa, hogy az ellenőrzést irányító ügyész azt mondta, bizonyos dossziékat nem kell ellenőrizni, a másik csapat azonban később elkérte azokat az iratcsomókat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."