Tăriceanu visszavágott Iohannisnak

A szenátus elnöke párhuzamos államot vizionál, ahol rendelésre gyártják a bűnügyi dossziékat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tariceanuconstantindan
Volt idő, amikor Tăriceanu Constantin Danra ugrott rá
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 03., 10:18
0 hozzászólás. 

Nyílt levélben válaszolt Călin Popescu-Tăriceanu Klaus Iohannisnak a személyével kapcsolatban tett kijelentésekre. A szenátusi elnök azt írja a levélben, folytatja a harcot a párhuzamos állam felszámolása érdekében.

"Ígérem önnek, elnök úr, hogy a többi jóhiszemű emberrel együtt tovább fogok harcolni a párhuzamos állam felszámolása érdekében, azért, hogy derüljön ki az igazság ennek a rendszernek a mechanizmusáról, arról, hogy kik próbálják bitorolni a demokratikusan megválasztott többség hatalmát" - áll Tăriceanu Iohannisnak címzett nyílt levelében.

A szenátus elnöke hangsúlyozza, nem bátortalanítják el az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetője, Laura Codruța Kövesi által "rendelésre gyártott" bűnügyi dossziék, sem a többi módszer, amelyeket a "párhuzamos állam" alkalmaz politikai ellenfeleinek kompromittálása, elítélése vagy a közéletből való eltávolítása érdekében.

A felsőház elnöke szerint az államfő az "okkult hatalmi rendszer" megbízottja, és az a feladata, hogy gyakorlatba ültesse a "párhuzamos állam" terveit. Tăriceanu azt írja, a 'párhuzamos állam' létezésével kapcsolatos kijelentését azokra a nyilatkozatokra alapozza, amelyeket a különféle parlamenti vizsgálóbizottságok előtt tettek azok, akik "belülről ismerik" a rendszert.

A szenátus elnöke azt állítja, a "párhuzamos állam" megpróbálta elhallgattatni őt, de sikertelenül.

– Azt mondta rólam, hogy megszállott módjára beszélek a „párhuzamos államról", és hogy ez azután jelentkezett, miután az ügyészek kiadtak az igazságszolgáltatásnak. A valóságban éppen fordítva történtek a dolgok. Az, hogy elkezdtem bírálni a DNA és a Maior-Coldea-féle Román Hírszerző Szolgálat, azaz a párhuzamos állam visszaéléseit, szolgáltatta az okot arra, hogy gyártsanak nekem egy bűnügyi dossziét – írja Tăriceanu.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."