Ne menjenek 47 évesen nyugdíjba a rendőrök!

Ezt szeretné a belügyminiszter asszony, aki törvényt változtatna emiatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

rendorok2
Mennyi van még hátra a nyugdíjig?
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 27., 16:14
0 hozzászólás. 

Carmen Dan belügyminiszter kérte a rendőrök jogállására vonatkozó törvény azon cikkelyének hatályon kívül helyezését, amely lehetővé teszi a 47 évnél fiatalabb rendőrök számára is, hogy nyugdíjba vonuljanak. A belügyminiszter „zavarkeltőnek" nevezte azt a törvénycikkelyt, amely lehetővé teszi, hogy a rendőrök még 47 éves koruk előtt kérjék nyugállományba helyezésüket.

A 223-as törvény szerint egy rendőr akkor teljesíti a nyugdíjaztatás feltételeit, ha ledolgozott összesen 20 évet, valamint 10 évet a minisztériumban. Carmen Dan szerint a minisztérium keretében kifejtett tevékenységnek számít a négy év tanulási idő is a rendőrakadémián, valamint az egyéves katonai szolgálat, így valójában elég öt évet dolgozni a minisztériumban a nyugdíjaztatási feltételek teljesítéséhez.

 

Az év fiatal vállalkozójának járó díjat a Galfi’s csokoládé létrehozója, megálmodója, Gálfi Dezső nyerte, Kövecsi-Kovács Imre alkotását szorongatva a kezében megjegyezte,

 

A vállalkozó is egy embert lát a tükörben, ha reggel belenéz.

A mi Soros Gyuri bácsink nem gondolkozik azon, hogy hányfelé szakadjon, ő kőkeményen letette a voksát a kapitalizmus mellé.

Gálfi Dezső: egy fiatal vállalkozó azért kezd el vállalkozni, mert egy tüzet érez magában. Újjá kell szervezni az egész 143. cégnél van a válaszvonal

aki egymillió euró fölött van, az profitadózó, aki az alatt van, az mikro adózó, vagyis a megvalósított forgalom után 1 százalékot fizet be az államkasszába. Kiderül, h. 143 cég profitadózó, az alatt 3500-ig mikro adózó. Kinek jó ez?

Nyilván az 1 millió euró fölött van, annak jó. Ha van profitja, megadózzák 16 százalékos jövedelemadót kell fizetnie, ahogy eddig is, ha viszont nincs, akkor nem kell fizetnie. A mikrovállalkozás kategóriába esőknek azonban mindenképp kell adót fizetniük, akkor is, ha veszteségesek.

Ez az új adózási rendszer akkor kedvező az egymillió euró alatti forgalmat megvalósító cégnek, ha annak a profitrátája a 6,25 százalék és afölött. Hányan vannak ilyenek? Mivel nem tudták mind a 3500 céget végigkövetni, az első 475 céget nézték meg, amelynek 1 millió euró alatt van a forgalma. Azt látták, hogy az első 175 vállalkozásnak kedvező ez a változás, a többieknek nem.

Kinek éri meg?

világot, nem kisebba  feladatunk.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."