Minden romániai munkavállalónak nőni fog a fizetése

Ezt a tanügyminiszter is bejelentette. Persze csak akkor lesz növekedés, ha tisztességesen alkalmazzák az Adótörvénykönyvet, és a munkáltató nem csökkenti a bruttó bért.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

LiviuPop
A (tannügy)miniszter (is) azt mondja, hogy jó lesz
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 29., 14:22
0 hozzászólás. 

Liviu Pop tanügyminiszter más szakerületen is akítv, az iskolai reformok és tankönyvek helyett most a fizetésemelésekről beszélt.

Szerinte az Adótörvénykönyv olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek a verseny- és a közszférában dolgozóknak egyaránt béremelést biztosítanak. "Lesznek munkáltatók, akik növelni fogják a fizetéseket, és lesznek, akik a jelenlegi szinten fogják tartani ezeket, egyéb kedvezményekkel igazolva magukat. De amennyiben tisztességesen alkalmazzák az Adótörvénykönyvet, illetve a munkáltató nem csökkenti a bruttó bért, minden alkalmazottnak nőni fog a fizetése" – fogalmazott Pop az Antena 3 televízió egyik műsorában.

A miniszter kifejtette, a munkáltató dönti el, hogy milyen formában ítéli oda a jelenlegi nettó bér és a január 1-jén életbe lépő új adóügyi intézkedések nyomán esedékes nettó bér közötti különbözetet.

"Én úgy gondolom, hogy a jóhiszemű munkáltató újratárgyalja a fizetéseket, és növelni fogja a nettó bért. Amennyiben az elkövetkezőkben is amolyan részleges adócsalást akar elkövetni, kitalál majd mindenféle egyéb kedvezményeket, amelyeket nem adóznak meg, és ebben az esetben az alkalmazott nyilván veszíteni fog nyugdíjpont tekintetében" – magyarázta Liviu Pop.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."