Módosították az igazságügy megszervezéséről szóló törvényt

A szenátus, döntő házként megszavazta az igazságszolgáltatás megszervezéséről szóló, 2004/304-es törvényt módosító tervezetet.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

igazsagszolgaltatas
Fotó: illustzráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. december 21., 11:44
0 hozzászólás. 

A jogszabályt 80 támogató, 28 ellenszavazattal és egy tartózkodással fogadták el. A parlamenti különbizottság által elutasított módosító javaslatok közül egyet sem szavazott meg a plénum, a testület által jóváhagyott módosításokat azonban kivétel nélkül elfogadta.

Ezek közül az egyik legfontosabb az, melynek értelmében a legfőbb ügyészség keretében létrehozandó új részleg a bírák és ügyészek által elkövetett minden törvénysértés kivizsgálásában illetékes lesz. A képviselőház által elfogadott változat szerint az új részleg a bírák és ügyészek által elkövetett korrupciós, hivatali és az igazságszolgáltatás megvalósulása ellen irányuló bűncselekményekkel foglalkozott volna.

Az RMDSZ által előterjesztett és elfogadott javaslat értelmében abban az esetben is ez a részleg illetékes a nyomozásban, ha az ügyben nemcsak ügyészek vagy bírák, hanem más személyek is érintettek. Az új ügyészségi részleget egy főügyész vezeti majd, akinek a munkáját egy főügyész helyettes segíti. Mindkettejüket a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) nevezi majd ki, nem az államfő, ahogy a képviselőházi változatban szerepelt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."