Sztrájkba lépnek a közalkalmazottak

A Közalkalmazottak Országos Szakszervezetének elnöke szeptember 27-től határozatlan ideig tartó általános sztrájkot jelentett be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. szeptember 15., 14:05
1 hozzászólás. 

Sebastian Oprescu, az érdekvédelmi szervezet vezetője úgy vélekedett, a közalkalmazottak „éheznek és el vannak adósodva". Sajtótájékoztatóján elmondta, hozzávetőlegesen 34.000 szakszervezeti tag lép sztrájkba 27-től, fő célkitűzésük a 25%-os bércsökkentés előtti fizetések visszaállítása.

Oprescu reméli, hogy együtt tudnak működni a többi szakszervezettel is, így talán esély van rá, hogy már 22-én sztrájkba lépjenek. Szervezetének tagjai már nem kívánnak tüntetéseken és gyűléseken részt venni, ugyanis ezeket eredménytelennek tartják.

Amennyiben valóban beindul a sztrájk, országos és helyi szinten bénulhat meg 350 közintézmény, mint például a Pénzügyőrség, a Munkafelügyelőség, a Fogyasztóvédelem, a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Bizottság, a Külügyminisztérium, a Gazdasági Minisztérium vagy a Szállításügyi Minisztérium.

A polgármesteri hivatalnál érdeklődve megtudtuk: eddig hivatalos értesítés nem érkezett a sztrájkról, de amint megjön, állást foglalnak az ügyben.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kicsiewy
2010-09-15 18:30:32
Most nézem a Realitatea-t és ott azt mondjátk, hogy 20.-ától kezdődik a sztrájk... :huh:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."