Román-magyar találkozó Bukarestben

Schmitt Pál magyar elnökkel találkozott Emil Boc miniszterelnök tegnap a bukaresti Victoria palotában, ahol több kérdést is megvitattak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. október 19., 11:07
1 hozzászólás. 

A találkozó főbb témái a két ország együttműködése az Európai Unióban, Románia schengeni csatlakozása és a következő közös kormányülés előkészítése voltak. Ezen kívül a két politikus a Románia és Magyarország által alkalmazott jelenlegi reformokat is megvitatta.

Emil Boc kiemelte az energetikai szektorban megvalósult kiváló román-magyar együttműködést, példaként felhozva az Arad-Szeged közti gázvezetéket, valamint számos fontos regionális projektet, melyek nemcsak a két ország, hanem az egész Európai Unió számára kiemelt jelentőséggel bírnak.

Szasza

„Románia a továbbiakban is hasonlóan hatékony együttműködésre számít, főként, hogy 2011 első félévétől Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Ebben az időszakban Románia legfontosabb célkitűzése a schengeni csatlakozás lesz – eddigre teljesül minden technikai feltétel, az EU döntését pedig semmilyen más politikai vagy egyéb tényező nem befolyásolhatja" – nyilatkozta a miniszterelnök. Hozzátette, ennek a döntésnek a meghozatalakor bízik a jövendőbeli magyar elnökség pártatlanságában. Ehhez kapcsolódóan Schmitt Pál elmondta, szeretné, ha Románia az EU Tanácsának magyar elnökségének ideje alatt csatlakozna Schengenhez.

Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke kétnapos látogatáson tartózkodik Romániában: tegnap a Cotroceni-palotában ült közös asztalhoz Traian Băsescu román államelnökkel, majd Emil Boc miniszterelnökkel, Mircea Geoană szenátusi és Roberta Alma Anastase képviselőházi elnökkel is tárgyalt. Ma Marosvásárhelyen folytatja programját, ahol beszédet mond az ottani Kultúrpalotában rendezett ünnepi műsoron és egyházi főméltóságokkal találkozik.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Mareszke
2010-10-19 11:50:17
Sok ezer velemeny szeint mi nem akarunk Romania reszesei lenni,bocsi de sem Magyarorszage,mi SZEKELYEK vagyunk.Sajnos nincs vezetonk.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."