Elkerülhető az útmatricás büntetés

Több esetben is észlelték: hibás, vagy hiányos számlázás miatt nem egyeznek az útmatrica számláján szereplő adatok a gépjármű törzskönyvében lévőkkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 03., 10:01
4 hozzászólás. 


Erre hívja fel a figyelmet az Országos Útügyi és Autópálya Vállalat mai közleménye, ezért megkérik a gépkocsivezetőket, ellenőrizzék, találnak-e a dokumentumokon szereplő adatok - írja a manna.ro.

Amennyiben eltérést észlelnek, kérvényezniük kell, hogy az útügyi vállalat átírja saját adatbázisában a matricát árusító által helytelenül, vagy hiányosan bevezetett rendszámot. Ehhez pusztán a gépkocsi törzskönyvének másolatára, illetve az útmatrica vásárlását igazoló dokumentumokra van szükség. Az eljárás 20 lej+áfa, ami olcsóbb, mint egy új matrica, illetve mint az adatok eltérése miatt kiróható büntetés.

Ugyanez a teendő rendszámtábla-csere esetén is. Az adat megváltoztatását a vállalat központi hivatalánál, a regionális és megyei kirendeltségeknél lehet kérni.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2011-02-03 11:36:00
Azaz, hogyan kell kiemelni 25 lejt az ártatlan autotulajdonos zsebéből. Fizesse meg, aki hibázott!!
avatar
döbrögi
2011-02-03 18:26:16
Beszarsz! Elírták, nem a te dolgod. Te kifizetted. Minek fizess megint más hibája miatt? Ha pedig valakit megbüntetnek ezért, holott tudják hogy sok adat hibás (és ezért nem is a tulajdonos a felelős), akkor rohadjon le a mocskos pofájuk, azt kívánom!
avatar
skhhy
2011-02-04 12:09:01
bravo!
Akkor ha a bankban egy kölcsönkérésnél, hibásan írják a nevet vagy a lakcímet, akkor nem kell törlesszek!!?? Hisz a cikk s a törvény alapján, ha nem tudok azonosulni tökéletesen személyi-, tárgyi- bizonyítékokkal az "incidens" élkövetövéjével, ill. ha nem bizonyíthatom az énlétemről szóló, tanúsítvánnyal igazoló, nyugtával überelő kijelentésem... akkor megbüntetnek...ez visszafele nem így kellene legyen!!!??? Az adóhivatalnak s a bankoknak ez sosem volt, lesz probléma!
avatar
fa
2011-02-04 20:40:44
Ekkora bunkóságot ilyen szinten szerintem senki nem hallott!!! :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."