Őrizetben Kézdivásárhely polgármestere

Az Országos Korrupcióellenes Hatóság (DNA) ügyészei 24 órára őrizetbe vették Rácz Károlyt, Kézdivásárhely polgármesterét, aki állítólagosan tíz esetben fogadott el csúszópénzt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 12., 18:45
2 hozzászólás. 

A DNA honlapján megjelent közlemény szerint 2010. február 15-én a kézdivásárhelyi önkormányzat szerződést kötött egy kavicsot és sódert forgalmazó céggel, Rácz Károly pedig pénzt kért a szerződés problémamentes kivitelezése érdekében.

Az MPP-s elöljáró 2010 áprilisa és 2011 februárja között összesen 41.000 lej kenőpénzt fogadott el, valamint folyó év március 11-én újabb 10 ezer lejt kapott volna – ekkor érték tetten a DNA ügyészei, akik őrizetbe vették és szombaton kérvényezik Rácz Károly 29 napos előzetes letartóztatását.

Az ügyben megszólalt Itván Zoltán, a kézdivásárhelyi RMDSZ elnöke is, aki lemondásra szólítja fel a polgári városvezetőt, valamint kezdeményezi „egy bizottság létrehozását, amely kivizsgálja az elmúlt időszak összes olyan szerződését, amelyek esetében fenállhat(ott) a közpénz-elherdálás lehetősége".

A Magyar Polgári Párt sajtóirodájánál érdeklődve megtudtuk, mindenképp megvárják a szombati bírósági döntést és várhatóan vasárnap, március 13-án foglalnak állást. A párt egyébként néhány nap múlva - március 14-én - épp Kézdivásárhelyen tartja országos kongresszusát, ahol többek között Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés és a FIDESZ választmányi elnöke is jelen lesz.

Fotó: Pro Hungaria



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szp
2011-03-12 18:56:59
Gyönyörű! Kéz kezet mos
avatar
szp
2011-03-12 18:58:13
A sajtófelelős majd szépen ügyesen kimagyarázza, jó szokás szerint.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."