Törvény szabályozza a bográcsozást

Február 21-én a képviselőház megszavazta azt a törvénytervezetet, amely kimondja, hogy csak a célra kijelölt és ellátott helyszíneken lehet piknikezni – a büntetések 100-tól 5000 lejig terjednek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 22., 13:02
3 hozzászólás. 

Az elfogadott törvény szerint pikniknek minősül minden olyan szabadidős tevékenység, amelyet egy vagy több személy szervez nyilvános vagy állami magánterületen és amely ital- és/vagy élelmiszer-fogyasztással, illetve tűzrakással jár. Az állami projekt részeként a célnak megfelelő kirándulóhelyeket alakítanak ki közterületeken vagy az állam-, illetve a közigazgatási egységek magánterületén. Itt a tűzgyújtás is engedélyezett lesz. A piknikező helyeket parkokban és a városok belterületéhez tartozó erdőszéleken jelölik ki.

A piknikezőknek tilos lesz a helyhez közeli vizekben mosogatni, vadállatokat etetni, növényzetet rongálni, jeleket, üzeneteket kitűzni. Vigyázni kell a csendre, nem szabad zavarni az ott lakók nyugalmát, hulladékot csak és kizárólag a kijelölt helyre szabad lerakni. Tüzet is csak az erre kijelölt helyeken szabad gyújtani és felügyelet alatt kell tartani. A kirándulás végeztével a helyszínt tisztán és épen kell hagyni.

A fent említett előírások elmulasztóit 100-tól 5000 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatják. A törvénytervezetet a szenátus már korábban elfogadta, a végső döntést a képviselőház hozta az ellenzék távollétében. A piknik-törvényt 155 igen szavazat és 10 tartózkodás mellett hagyták jóvá.

uh.ro/mediafax



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Emdé
2012-02-22 14:04:07
Na most egy kicsit "trollkodok" én is :

Hogy azt a q..a nénikéjüket nyomják telibe fehér nedűvel azok a genetikai korcsok ott parlamentbe , lassan már a levegővételt is megtiltják az egyszerű embereknek , ők könnyen beszélnek mert mindenhol vannak villáik és mikor merre fúj a szél arra mennek de a melós ha ki szeretne menni egy napos hétvégén a zöldbe azt már megtiltják nehogy kimozduljon egy kicsit a családjával.
Még sehol nincsenek kiépítve piknikező helyek , lassan itt a tavasz és ha kimegy az ember megcseszik .
A rupikat nem büntetik meg amiért szétdobálják a szemetet de a parasztot csesztetik .

Köszönjük UDMR remélem nem számítotok az én szavazatomra .
avatar
attila78attila
2012-02-22 20:57:39
szerintem azok akik ezt a torvenyt meghoztak annak nagyreszenek halvany lilla fogalma nincsen arrol hogy mit is hagytak jova. kolan,pezsgokon elnek egesznap es nemtugyak hogy mijen mikor kimesz a termeszetbe hogy egyutt legyel a csaladal.persze nekik megadatna ahanyszor csak akarnak,na es persze mesze nemtartyak be ok sem semijen szabajt,de azert kijelentik azt kitudjak jelenteni hogy te vagyis mi a munkas osztajnehogy megprobajunk kimenni mert megbuntetnek mert mi szemetelunk.de ok sterilek. nincsen miert az uniora hivatkozanak mert ez az mi vagyis romania mesze,mesze vagyunk mi az uniotol.gyakorlatilag benne vagyunk de most elmeletileg vagyunk lemaradva.ha ertik mire gondolok.
avatar
vogul
2012-02-23 14:06:55
Azért azt is jó lenne szabályozni, hogy melyik bokor tövébe lehet p.silni. No megazt, hogy a bogrács öntvény legyen-e, vagy aluminium. Esetleg a gyufát, gyújtóst és a papírt is.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."