Sport » Bowling

Hatan mennek a bowlingcímért

Hat kemény fordulón van túl a mezőny: van, aki már hátradőlhet, mert számára bevégeztetett. Más meg tovább gurít.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Húsvéti kupán mutathatod meg, mit tudsz

Nyuszi vagy, ha nem nevezel!

Húsvéti ügyességi kihívással állt elő a Septimia...
Karamán Ibolya és Geanina Dumitrascu

Országos első hellyel is büszkélkedhet Udvarhely

Nem csak a kézilabda és a teremlabdarúgó csapataira...
Párosban guríthattok a Septimiában

Kettesben most még szebb az élet

Nemcsak a nagyobb csapatok számára létezik...

Bowling a székelyudvarhelyi Septimiában
Fotó: Hodgyai József/archív
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2014. május 26., 17:39
0 hozzászólás. 

A harmadik kiírását éli a Bowling Liga, a városi bajnokság tavaszi idénye túl van már az első szakaszon. Azaz, a benevezett tizenkét gárda megmérkőzött egymással, csak fele maradt állva a következő körre, vagyis a döntőre.

Persze, jó lenne írni, hogy a mi lelkes csapatunk, az uh.ro gárdája is ott lesz a május 28-i finálén, de mi a 18 órától kezdődő eseményre csak nézőként mehetünk. Szasza hiába írta, hogy nem számolgatunk, csak gurigázunk, ami meg kikerekedik belőle, azt elfogadjuk, mégis csak matekeztünk egy keveset.

Mézes madzag és kiesés

Két forduló volt hátra, s bár sok esélyünk nem volt a továbbjutásra, mi megtettünk mindent. Az Alkainstal ellen ismét öldöklő volt a harc, megint mi bírtuk jobban a gyűrődést, 4–1-re diadalmaskodtunk velük szemben.

Egy pillanatra ezzel el is húzták előttünk a mézes madzagot, azaz, az utolsó játéknap döntött. A Les Miserables-szel szemben jól is kezdtünk, megnyertük az első játszmát, de aztán úgy dőltünk össze, mint egy kártyavár. Ellenfelünk nyert, ezzel pedig ők jutottak tovább. A csoport élén toronymagasan a címvédő, a Kékfrankosok végeztek, nagy kérdés, hogy az eddigi két kiírást elhódítók tudnak-e triplázni.

Bowling a székelyudvarhelyi Septimiában

Ez most már korántsem lehet kijelenteni, mivel az egész bajnokság mezőnye fejlődött, páran pedig teljesítményben nagyon közel kerültek hozzájuk. Egy biztos, én nem jelentem ki, hogy nem lehet új bajnoka a Bowling Ligának.

Szerdán minden eldől

Nézzük, kik lesznek az ellenlábasok. Az A csoportból, azaz a „halálcsoportból" a tavalyi fináléban is szereplő két gárda, a Caparol és a Multi Strike diadalmaskodott az Elektro-Sokk és a Séda előtt. Utóbbiak teljesítménye előtt le a kalappal, a csapat tagjai nem törődtek bele, hogy három nagyon kemény gárda között szerepelnek, pontot szereztek.

A B csoportból kiemelkedett a Soóska és a Bumeráng, ők be is masíroztak a döntőbe. Érdekes harc lesz az övék, már csak abból is kiindulva, hogy a Karamán házaspár közül Ibolya az előbbiben, Géza pedig az utóbbiban játszik. Hogy ki marad alul kettőjük csatájában, nehéz megmondani.

A hatos mezőny tehát szerdán néz farkasszemet, itt már nem egymás ellen kell harcolniuk, nincsenek párosítások. A képlet nagyon egyszerű: akik a legtöbb pontot gyűjtik össze a négy játszma alatt, azok magasba emelhetik a trófeát, ők lesznek a bajnokok, és egyben képviselhetik is a várost az amatőr országos bajnokságon.

A talpon maradók

Ezen a héten még volt egy érdekes verseny a Septimia Bowling bárban, éspedig először rendeztek Maradj talpon megmérettetést. A kiírás lényege egyszerű, egy csapat két tagból áll, az első kezdi, a második befejezi a framet. Az első párharc győztese a következővel mérkőzik, majd innen a győztes megy tovább a következő meccsre, és így tovább, míg végül csak egy maradhat talpon.

Videó: Verzár Lóránt

A 19 benevezett csapat közül az Alkainstal jött ki győztesként. Mind a szervezők, mind a résztvevők abban egyeztek meg, hogy hasonló, versenyt még szerveznek, hiszen a szokásosnál is lazább volt a hangulat, és fordulatos volt a játék is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."