Sport » Egyéb sport

Elmaradt a pezsgőfürdő a Félszigeten

Lehetetlen küldetéssé vált a sportolásunk a Félszigeten. Gratula azoknak, akik harcoltak a hőséggel és az ellenféllel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

felsziget loveszet
Fotó: Szabó Tünde.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. augusztus 27., 15:27
0 hozzászólás. 

Három nap alatt 34 sportágban tesztelhette tehetségét, aki bírta. A rettenetes hőség, az átmulatott éjszakák is ludasak voltak, hogy ne érjünk el egyik eseményre sem.

A holnapi nap a versenyzésé és a díjazásé lesz! – szervezte le a kis csapatunk a programot, miután találkoztunk a marosvásárhelyi Félsziget fesztivál egyik sportfelelősével, aki azt is megígérte, hogy még csak meg sem kell tennünk azt, hogy a regisztrációs sátorig elvonulunk, oda nevez be minket, ahova akarjuk.

Lehetséges, hogy ez volt a legnagyobb hiba a részéről. Nem kellett a pezsgőket behűteni. Azért voltak, akik nem hagyták, hogy cserben maradjanak a sportesemények. Ők egytől egyig hősök.

Sokkal többen neveztek, mint eddig

Ez nem (csak) marketingfogás. A Félsziget-lakók megtettek mindent, hogy jól érezzék magukat. Nem az italfogyasztás volt a tét, nem is a hajnalig tartó rongyrázás a bulikon, de még csak nem is tombolás a koncerteken, pedig ezek is rendesen próbára teszik a fizikai ellenállóképességet. A kiegészítő programok közt a sport mozgatta meg a legtöbb fesztiválozót.

felsziget frizbi

„A legnépszerűbb a labdarúgás" – mondta a szervező. „Sok csapat mérte össze erejét kosárlabdában is, de a felsorolás teljesen felesleges. Nemcsak a csapatsportágak a lényegesek. Többen vannak, akik nem tudnak összetoborozni mondjuk egy háromtagú gárdát. Nem kell profinak lenned, akárcsak az olimpián, itt is a részvétel sokkal fontosabb" – tette hozzá Bálint Attila.

Így került a frizbi a programba

Igen, ez még nem sportág. Sőt megkockáztatom, hogy esélye sincs, hogy az legyen. Lehetett luficsatázni, malmozni, csocsózni is. Na meg élő csocsózni. Nagy felfújt pályán nem pörgettyűket rángattak a játékosok, hanem magukat fűzték fel a rudakra. Nem golyókat küldtek a játéktérre, hanem igazi labdát.

Aki a lasztit jól bűvölte, az a dekázásra iratkozott. Erről nincs infónk, hogy ki nyerhette, az is lehet, hogy még most is pattogtat a győztes. Majd a XI. Félsziget fesztiválon díjazzák. A műfaj világrekordját amúgy egy magyar srác, Csima Pongrác tartja. Ő egyhuzamban 62 perc 33 másodpercig tartotta a levegőben a játékszert anélkül, hogy az leesett volna a földre.

Szégyenkezhetünk azokkal szemben, akik részt vettek a sporteseményeken: izzadtak és élvezték. Mert mi csak benéztünk ezekre. A menetrendet elkértük, a ráhangolódást már most elkezdhetjük. Egy év csak elég lesz, hogy kitaláljuk, melyik fekszik nekünk. Megfejthetjük például, hogy mit fed a méta.

Vagy pezsgőfürdőzünk. Mert felvétetjük a sportágak közé. És hátúszással megnyerjük.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."