Sport » Egyéb sport

Erőss Zsolték bajba kerültek a Kancsendzöngán - FRISSÍTVE

Újabb nyolcezres hegycsúcsot hódított meg az erdélyi származású Erőss Zsolt: másodmagával a 8 586 méter magas Kancsendzöngát mászta meg. Azonban lefele bajba kerültek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

eross zsolt
Fotó: Kakasy Botond/archív.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2013. május 21., 12:39
0 hozzászólás. 

Kiss Péterrel együtt vasárnap nepáli idő szerint délután hatkor érték el a Kancsendzönga csúcsát, ami a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsa. 7250 méteren, az utolsó tábor alatt sátoroztak le, vasárnap indultak el a csúcsra - ez nem volt veszélytelen, mert az előrejutást segítő kötelek hiányoztak, így biztosítás nélkül, éjszaka másztak, mínusz 30 fokos hidegben.

A két magyar alpinista koreai és olasz kollégákkal együtt hódította meg a csúcsot. Erőss Zsolt számára ez volt a tizedik nyolcezer méter feletti csúcs (összesen 14 ilyen van). Két csúcsot már lábprotézissel mászott meg, mert 2010 januárjában egy baleset miatt amputálni kellett egyik lábát.

Mint szinte minden évben, Erőss Zsolt idén ősszel is minden bizonnyal tart erdélyi körutat, amin legújabb expedícióját mutatja be. Tavaly az Annapurna-expedícióról beszélt, idén pedig a Kancsendzöngáról fog.

FRISSÍTÉS: Kedden már arról szóltak a hírek, hogy Erőss és társa a visszaútnál bajba kerültek, a csúcsról való leereszkedés nehezebb a vártnál. Lavina sodort el egy tábort, egy koreai hegymászó és egy serpa meghaltak. A négyes alaptáborból mentőexpedíciót szerveznek az ottani hegymászók Erőss Zsolt és társa megmentésére.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."