Sport » Egyéb sport

Elrajtolt a Sítájfutó Világhét

A csíkszeredai Mikó vár történetében talán sosem gyűlt össze egyszerre annyi sportoló, mint amennyi február 9-én részt vett a vár udvarán megszervezett megnyitón.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Sitajfuto_vilaghet_megnyito_100209_kicsi
Sitajfuto_vilaghet_megnyito_100209_kicsi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. február 10., 08:23
0 hozzászólás. 


A Csíkszereda környékén február 9-14. között megrendezett - a Nemzetközi Sítájfutó Szövetség eseménynaptárába tartozó - rendezvényre 25 ország mintegy 450 sportolója nevezett be. A megnyitóünnepségen a sportolók felvonulása és a román illetve a székely himnusz elénekelése után Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd egykori sítájfutó sportolóként örömének adott hangot, hogy sikerült olyan sportrendezvényt elhozni Székelyföldre, amilyenre az elmúlt húsz évben nem volt példa.

Sitajfuto_vilaghet_megnyito_100209_kicsi_1

A polgármestert követően Borboly Csaba, megyeitanács-elnök is felszólalt. Beszédében méltatta Ráduly Róbert Kálmán, csíkszeredai polgármester, a helyi tanács, a Csúcs család és a többi támogató munkáját, akik kivették részüket a szervezésből, ugyanakkor a székelyföldi vendégszeretetről is beszélt, valamint azokról a lehetőségekről, amelyek előtt a Világhét és a hasonló események megnyitják az utat Székelyföld világszerte való népszerűsítése előtt. „A jövőbeli terveink megvalósulásában jelentős szerepet szánunk az ilyen eseményeknek. Nem tudok Székelyföldnek ennél megfelelőbb reklámot elképzelni” - mondta Borboly Csaba.

A városi és megyei önkormányzatok képviselőinek felszólalását más hivatalosságok felszólalása követte, majd kürtőskalácsot szolgáltak fel vendégnek, helybelieknek egyaránt. Február 10-én már a középtávú versenyszámoké lesz a főszerep a Csíkszeredától nem messze eső Tolvajos-tetőn.

Az érdeklődők a szervezők jóvoltából ingyenes buszjáratokkal juthatnak ki a verseny helyszínére.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."