Sport » Egyéb sport

Ég a gumi, ég

Fékcsikorgató délutánra várták az érdeklődőket pénteken: lekaptuk a Hargita Rali városi szakaszának pillanatait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

A székelyudvarhelyi szuper speciális szakasz a Hargita Ralin
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. október 25., 18:53
0 hozzászólás. 

Nyolc év kihagyás után idén ismét van Hargita Rali, és nagyjából erről is beszél mindenki a városban. A fokozott érdeklődés a pénteki városi szakasz, vagyis az úgynevezett szuper speciális próba helyszínén is nyilvánvaló volt, az emberek tömött sorokban vizslatták a száguldó autókat, és próbálták minél jobb helyről szemlélni az eseményeket.

Abból pedig volt bőven: egy ilyen helyen akkor is izgalmas ott lenni, ha nem történik semmi különös. Van valami magával ragadó a hajmeresztő kanyarokban, a dübörgő motorok zajában, az égett gumi szagában – a rali autók száguldása olyan hangulatot teremt, ami óhatatlanul fokozza az adrenalin szintjét még a távolabbról szemlélődőkben is.

A székelyudvarhelyi szuper speciális szakasz a 2013-as Hargita Ralin

Kattints a képre a galériáért!

A helyszín is tökéletes volt egy izgalmas délutánhoz: a versenyzők a kórház előtti körforgalom mellől indultak: a kereszteződést megkerülve egészen a jelzőlámpákig sepertek, majd ott azt is megkerülték. Innen, egy lassító sikán után befordultak a vonatállomáshoz, és a sínek melletti kockaköves úton mentek a gabonaraktárig, majd vissza a jelzőlámpákhoz, és onnan a körforgalomhoz.

Ezt a kört minden versenyzőnek kétszer kellett megtennie, amit több-kevesebb sikerrel oldottak meg. Volt, aki a Vásártér és Bethlen Gábor utcák kereszteződésében elhelyezett gumibóját döntötte le, másnak a kanyarodás nem sikerült jól, és meg kellett állnia.

A székelyudvarhelyi szuper speciális szakasz a 2013-as Hargita Ralin

A körfogalom és a jelzőlámpák közti szakaszon akár tragédia is történhetett volna, ugyanis egy fekete ruhás férfi az út közepére sétált. A rendfenntartók gyors közbeavatkozásának köszönhetően sikerült a férfit visszarántani a járdára, kevéssel azelőtt, hogy visszaérkezett volna az egyik, köreit teljesítő autó.

Két körrel később egy kutya tévedt a pályára, a nagy sebességgel feléje érkező sofőr csupán centiméterekkel hajtott el az állat mellett. Az ijedt eb ezután menekülőre vette a dolgot, és elszaladt a helyszínről.

A két esetet leszámítva a többi izgalmat maguk az autók keltették. Néhány pillanatot mi is elkaptunk: kattints valamelyik képre, vagy ide, és lapozd végig fotógalériánkat!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."