Sport » Egyéb sport

Szabó Gergő utolérhetetlen volt - frissítve fotógalériával

Két magyarországi pilóta versenyét hozta a Hargita rali, egyikük feladásra kényszerült, így Szabó Gergő állhatott a dobogó tetejére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

szabo gergo, hargita rali
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 26., 17:31
0 hozzászólás. 

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg Székelyudvarhely legfontosabb sporteseményét ebben az évben. A Hargita ralira nem nevezett a már bajnoki címet megszerző francia Francois Delecour, de így is nagy csatát hozott a nyolc év után az országos naptárba visszakerülő verseny.

A pénteki nap Botka Dávidról szólt, aki megnyerte a két gyorsasági szakaszt, illetve a szuperspeciálist is behúzta, így 13,7 másodperces előnyt gyűjtött össze Szabó Gergővel szemben. Szombaton előbbinek nem indult jól a nap, így ellenlábasa faragni kezdett hátrányából, sőt át is vette a vezetést az összetettben.

A tizedik gyorsaságin minden eldőlt, Botka technikai okok miatt feladásra kényszerült, a hátramaradt etapokon pedig a volt országos bajnok magabiztosan nyerte meg az idény utolsó raliversenyét.

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Nagyon kemény, de szép rali volt. Kemény harcban álltunk Botka Dáviddal, sajnálom, hogy idő előtt kiesett. Számomra presztízsverseny is volt, hiszen Székelyudvarhelyre és környékére második otthonomként tekintek, rengeteg időt töltök itt. A Hargita megyeiek nagyon szeretik a ralit, örömmel töltött el, hogy nagyon sok szurkoló kilátogatott a szakaszok helyszíneire. A pénteki szuperspeciális a csúcsok csúcsa volt, élmény volt annyi néző előtt autózni" – nyilatkozta a rali végén Szabó.

A 21. Hargita ralira beiratkozott 43 versenyzőből 16 nem fejezte be a versenyt.

>>Válogatás a Likas híd Kápolnás szakasz legjobb pillanataiból. Kattintás után megtekinthető a fotógaléria.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."